Реклама / Ads
7| 6129 |08.09.2010 НОВИНИ

"Пума" къса с БФС

.
15-годишното сътрудничество между БФС и “Пума” практически е приключило, съобщи "24 часа".
 


Официално президентът Боби Михайлов не потвърди, но и не отрече категорично новината.

“До изтичането на договора ни с "Пума" има четири месеца. Това е достатъчно дълго време, за да говорим предварително. Но не може отсега да се каже, че от догодина няма де сме с екипировка на "Пума". Имаме и предложения от други компании. Възможно е и да продължим партньорството си с "Пума", и да имаме нов спонсор. Работим и в тази насока, но както ви казах, е рано да се говори за смяна на концерна, който ни облича", заяви капитанът на четвъртите в света.

“Пума” е вторият голям спонсор, който оттегля подкрепата си към футболния съюз и се налага спешно да бъде заменен с друг. В последния ден на август същото стори и мобилният оператор GLOBUL, а БФС подписа моментално с конкурента му “М-Тел”.

Българският национален отбор по футбол се облича от “Пума” от началото на 1995 г. Малко неочаквано германският концерн изпревари за договор със Стоичков, Лечков, Костадинов, Балъков, Михайлов и останалите сънародниците си и главни конкуренти в бизнеса от “Адидас”. Куриозното бе, че последният мач с “Адидас” и първият с “Пума” бяха срещу един и същ съперник - Уелс, в мач от европейските квалификации.

“Пума” бе в основата на завръщането на Христо Стоичков в националния отбор след бойкота му заради уволнението на Димитър Пенев през 1996 г. Камата подписа персонален рекламен договор, от който щеше да взема много по-малко пари, ако не е национал.

Това го принуди да цъфне пред вратата на новия треньор Христо Бонев с букет цветя и кутия бонбони и да иска прошка.

Не е ясно с какви екипи ще играят националите след Нова година. Вероятно обаче условията няма да са толкова благоприятни за БФС. Според запознати освен пълна екипировка за мъжете и младежите в касата на съюза влизали и минимум 250 000 евро годишно и не е ясно дали това ще продължи.

“Адидас” е най-вероятният нов доставчик на екипи за националния отбор. Не е невъзможна обаче връзка и с “Найк”, особено като се има предвид, че с американския концерн подписа “Левски”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6398 |08.09.2010 Хора на Баретата гръмнали Пупи . 2| 5077 |08.09.2010 Сините отрязаха БСП за вот на недоверие срещу ГЕРБ . 17| 17707 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди! . 12| 7670 |06.11.2010 Задържаха бандит при обир на банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads