Реклама / Ads
0| 5537 |13.08.2009 НОВИНИ

Пуснаха Росен Маринов, ще дава Михаил Миков на прокурорите

.
Росен Маринов Източник: Вяра Йовева
Софийски апелативен съд промени днес мярката на Росен Маринов, който е обвинен за подкуп от 100 000 лв., като от "домашен арест" го пусна на свобода под гаранция от 20 000 лева. Пред frognews.bg освободеният бизнесмен каза, че ще даде материали срещу бившия вътрешен министър Михаил Миков на прокуратурата.
 
Публична експертиза е доказала, че визитките, които бяха доказателство срещу Маринов нямат общо с личността му, тъй като надпис върху тях не бил от обвинения. Съдът днес прие, че прокуратурата наистина се забавяла със събирането на доказателства и пусна под парична гаранция обвинения за подкуп бизнесмен.

"Миков е свързан с фирмата Булавто, която е наш конкурент в доставката на пожарни автомобили и загубиха един търг, който ние спечелихме. След което Михов директно прекрати поръчката и на мен ми се случи това", разказа пред frognews.bg Росен Маринов. Той е получавал индикации, че това може да му се създадат проблеми, но не им е обърнал внимание. "Имах притеснение, но не мислих, че ще го направят", припомня си той.

Излизайки на свобода Маринов ще се стреми да си събере фирмата нацяло, защото 2 месеца дейността й е спряна. Всички данъци са плащани съвестно, а миналата година са платени няколко милиона лева данък, категоричен е обвинения за подкупп бизнесмен.

За Маринов било добре, че Михаил Миков не е на власт, но той е далеч от мисълта, че цялата пирамида срещу него е рухнала. "Колкото повече време минава, толкова повече те отслабват", разсъждава Маринов. Той е категоричен, че ще изкара много данни за нарушения и злоупотреби на Михаил Миков и хората около него, които щял да представи на прокуратурата. "Сега вече виждам някакви стъпки от прокуратурата, че ще им търси сметка, а аз съм свободен човек и вече мога да им ги предам", завършва разговора ни Росен Маринов.

Припомняме, че Софийска градска прокуратура /СГП/ повдигна обвинение на шефа на "Авто инженеринг" Росен Маринов, задържан за предлагане на подкуп от 100 000 лева. Обектът на подкупа - изпълнителният директор на Агенцията по рибарство и аквакултури Марин Димитров, обясни, че парите били, за да оттегли заповедта си за отмяна на конкурс за доставка на катери, който Росен Маринов спечелил.
Обвинението срещу Маринов е по чл. 304 за предлагане на подкуп на длъжностно лице и предвижда до 10 години лишаване от свобода и глоба от 18 000 лева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4998 |08.08.2009 Шегаджии пуснаха бомба в ДАНС . 4| 5576 |06.08.2009 Росен Маринов: Михаил Миков искаше да ме отстрани заради търгове . 0| 5917 |30.07.2009 Ревизират заповед на Михаил Миков . 0| 4979 |23.06.2009 Росен Маринов сменя килията с домашен уют

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads