Реклама / Ads
9| 4718 |03.12.2015 НОВИНИ

Путин: Ще се борим с терористите, докато не ги унищожим!

.
Владимир Путин
Няма да използвам груба военна сила в отговор на атаката на турските ВВС срещу руския Су-24, но само с ограничителни мерки в икономиката няма да се размине. В основата на нашите действия ще бъде преди всичко отговорността пред страната, пред народа. Ние не се готвим и няма да се хванем за оръжието.
 

Но, ако някои си мислят, че извършвайки подло военно престъпление – убийството на наши хора,  ще се отърве с домати или някакви ограничения в строителния и други отрасли, то те дълбоко се заблуждават.

 

Това каза президентът на Русия Владимир Путин в ежегодното си послание към Федералното събрания. Държавният глава подчерта, че Русия не поставя знак за равенство между народа на Турция и част от управляващата вихрушка, отговорна за смъртта на руските военнослужещи.

 

Който стреля в гърба на нашите летци, който се опитва да прикрие престъпленията си, ще получи своето. Всичко можеше да бъде решено по съвсем друг начин. Видимо Аллах е решил да накаже управляващата клика в Турция, лишавайки я от разум и чувства, коментира Путин и продължи: Ще се борим с терористите, докато не ги унищожим!

 

Невъзможно е една страна да победи тероризма, особено когато границите са практически отворени, светът преживява ново преселение на народите, a терористите имат постоянни финансови източници. Трябва да създадем единна сила, мощен антитерористичен фронт за борба с тероризма по света. Всяка цивилизована страна е длъжна да участва в разгромяването на терористите, да покаже своята солидарност - нужни са конкретни действия, а не говорене, допълни още Путин.

 

Дестабилизирането на ситуацията в Близкия Изток доведе до това, че е бил даден път на тероризма. Той отбеляза, че е известно „на кого му се е приискало да смени неудобните режими, грубо налагайки своите правила“. В резултат на какво? Направиха кашата, нарушиха държавността, скараха хората помежду си, а след това просто, както се казва в Русия, си измиха ръцете, давайки път на радикали, екстремисти и терористи“, констатира руският лидер.

 

Това означава, че на престъпниците не трябва да се дава убежище, не трябва да има двойни стандарти, никакви контакти с които и да е терористични групи, никакви опити за използването им за собствени цели, никакви престъпни и кървави сделки с терористите, подчерта Путин.

 

Ситуацията в икономиката действително е сложна, но, вече съм го казвал и пак ще повторя, не е критична. Още сега ние виждаме позитивни тенденции. Промишленото производство и курса на националната валута като цяло са стабилни. Забелязва се понижаване на инфлацията“, каза президентът.

 

Само променяйки структурата на икономиката можем да решим мащабните задачи в икономиката, социалното развитие, да се създадат своевременно работни места и да се повиши качеството и нивото на живот в регионите, каза още той.

 

Путин също призова за създаване на международна коалиция за борба срещу тероризма под егидата на ООН. Нашата армия и военен флот доказаха своята боеспособност. Оръжието ни действа ефективно. Нашите действия в момента са обект на анализ и изводите ще бъдат използвани за усъвършенстването на нашия военнопромишлен комплекс. Благодаря на нашите инженери, работници, на всички, които се трудят за укрепването на руската национална сигурност и благодарение на тези хора Русия демонстрира своята отговорност и зае челно място в борбата срещу тероризма, допълни Путин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4714 |26.11.2015 Путин: Отношенията с Турция вървят към задънена улица . 6| 4348 |25.11.2015 Путин: Турция подкрепя ислямизацията на страната . 4| 4626 |22.11.2015 FAS: Германските служби знаят имената на терористите, искали да ударят Хановер . 3| 4336 |13.11.2015 Путин: България и ЕС торпилираха „Южен поток”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads