Реклама / Ads
7| 4833 |23.12.2015 НОВИНИ

Радан Кънев: Благодаря ти, 6i6i и Весела Коледа

.
Радан Кънев
‪С вчерашното ми участие по БТВ, за мен завърши политическата 2015 - първата ми година като професионален политик. (Може пък и да е последната... Решават избирателите. Но не това е важно.), написа в профила си във Фейсбук Радан Кънев от ДСБ. И още:
 

Важното е, че през тази година, с цената на изключително тежки компромиси и в среда на небивала компроматна война, десните реформатори постигнахме три ключови успеха:

 

1) Доказахме, че малки стъпки във вярната посока са възможни, макар и на ужасна цена. Постигнахме съществени промени в здравеопазването, отбраната, външната политика, правосъдието.
Не можахме обаче сами да обърнем курса на държавата. И със силите на част от деветпроцентова разпиляна коалиция, няма да стане.


2) Свалихме маските на участниците в модела #‎Кой и разкрихме дълбоките конфликти в основните партии на статуквото. След година колебания и мимикрия, днес всеки направи своя избор.
Направиха го и някои от нашите партньори - отколешни участници в модела, които претендираха да са се променили. Е, не са.

 

3) Най-важното - показахме, че в България политиката не е само борба за кокала, но и за принципи и идеали. В името на прагматичното преследване на целите си, направихме компромис и участвахме във властта. Като реакция на нарушеното споразумение - напуснахме.

Всяко бъдещо участие ще бъде отново в името на конкретна промяна - но срещу по-солидни гаранции и с по-солидни партньори.

 

Пред коледните празници, искам да благодаря на всички, които устояха на трудностите на тази година, подкрепяха усилията ми и ми напомняха посоката. Искам да отправя и призив, и пожелание:

 

Не се затваряйте, не обявявайте довчерашния приятел за враг, не рушете мостове. Гледайте всеки какво върши и оценявайте по достойнство. По пътя напред ще са нужни съюзници, защото противникът е изумително силен.

 

Починете си. Отдайте емоциите си на любов към семейството и близките, а не на омраза към тези, които ни нападат. Оттърсете се от помията с усмивка.

 

2016 ще е година на много важна политическа борба на далеч по-ясен терен. Нужни са ни сили, търпение и положителен заряд.

 

И накрая нещо оптимистично. След година политически борби и приятелски огън, три часа предколеден пазар по моловете се преживява без грам нерви. Тренировките си казват думата.

 

Благодаря ти, 6i6i, и Весела Коледа, завършва Радан Кънев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 74| 8479 |22.12.2015 Радан Кънев: С речта си Доган смаза Местан като лидер . 7| 4823 |18.12.2015 А. Тренчев: Радан и хората не подават оставка заради пари . 47| 8110 |18.12.2015 Кънев: Държавата ще рухне, финансите също . 32| 6739 |17.12.2015 Р. Кънев: Оставката на Горанов е условие за десни политики

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads