Реклама / Ads
11| 5594 |16.09.2019 НОВИНИ

Радев: Държавата се управлява чрез нечий телефон

.
Румен Радев
Очевидно държавата се управлява чрез нечий телефон, а не през институциите, каквато е нормалната европейска практика. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали е изискал повече информация от ДАНС и СЕМ по повод ситуацията миналата седмица в БНР. Премиерът Борисов веднага му отговори.
 

 Държавният глава отстоява позицията, че свободата на словото е условие на демокрацията. Това е фундаментална ценност, а очевидно в България е в криза. "Българското национално радио не е спирало дори по време на войната и този казус отново потвърждава въпроса кой и как управлява общественото мнение", подчерта президентът, съобщава Сега.

 

Радев смята, че трябва да се сложи край на това положение. Той е на мнение, че пред обществеността както директорът на БНР, така и разследващите трябва да обяснят какви са реалните мотиви зад всички тези събитията.

 

"Има лъч надежда и той е в поведението и реакцията на журналистите в БНР, които проявиха солидарност, подкрепени от други медии, дадоха пример как се отстоява достойнство, свобода на словото и професионални стандарти", отбеляза още Радев.

 

Той не конкретизира думите си кой е този, който управлява държавата по телефона, а подчерта, че има механизми, институции и отговорни органи, които назначават и уволняват при определени изисквания на закона. "Когато започне да се работи през глава тези институции се обезсмислят", отсече държавният глава.

 

Премиерът Бойко Борисов отговора на Радев като заяви: "Ако това е неговият телефон, разбирам. Той може би знае. Това беше саботаж срещу правителството". Премиерът заяви, че не се бърка в медиите. "Аз си излъчвам на живо във Фейсбук, който иска да ме гледа, а който не иска да не ме гледа. Давам пълна свобода" посочи още той.

 

Той подчерта, че се надява прокурорите в рамките на днешния и утрешния ден да приключат казуса.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 11174 |16.09.2019 Вацев: Шпионският скандал - плюене не в чая на Путин, а в кафето на Борисов . 1| 4728 |16.09.2019 Експерти: Циганите вярват на пастора-педофил, защото държавата ги е изоставила . 9| 9938 |15.09.2019 Останал с половин лице, бивш полицай се чувства предаден от държавата . 12| 4869 |15.09.2019 Драгомир Стойнев: Държавата се ръководи от неграмотни хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads