Реклама / Ads
9| 6300 |12.10.2011 НОВИНИ

Разбиха "клана на българите" в Мадрид

.
Испанската полиция е ударила "клана на българите" в Мадрид. Арестувани са лидерът на престъпната банда Иво Българина и още 25 души.
 

  

Спецакцията срещу организираната престъпност, продължила няколко дни, е била насочена срещу мафиотски групировки, занимаващи се с трафик на дрога и с рекет на нощни заведения, съобщи испанският вестник "Ел Мундо".

Арестът на Иво Българина е определен сред най-важните. Той е бил задържан в дома си. При операцията полицията е конфискувала 5 кг кокаин, оръжия и 100 000 евро. Разследването продължава, очакват се нови арести през следващите дни.

През 2008 г. полицията разби една от най-жестоките български банди в Мадрид, съставена от над 100 изнудвачи под командването на Рафи Вениан, известен като Иво. Той имал фирма за предоставяне на портиери и гардове на много от дискотеките в Мадрид.

Когато разбрал, че го търсят за побой, избягал от страната заедно със заместниците си Каталин Естефан-Ката и Атанас Божилов-Наско. И тримата бяха обявени за издирване. Бизнесът им бил не само да поставят горили пред клубовете, но и да приемат "мокри" задачи - рекет, бой по поръчка, събиране на "трудни" дългове, отмъщения срещу мафиоти предатели.

Дали при сегашната спецакция сега е арестуван същия Иво, не става ясно. През 2010 г. петима българи и един испанец, членове на мрежа за наркотрафик, бяха осъдени на общо 32 години затвор в Испания. Групата бе разбита през 2006 г. в Бенавенте, провинция Самора и Мадрид при съвместна операция на испанската и българската полиция.

Съдът в испанската провинция Самора постанови най-тежката присъда - 8 години затвор и глоба от 3,4 милиона евро на българина с инициали И.Б.А., който ръководел наркомрежата.

Директорът на ГДБОП Станимир Флоров заяви миналата година, че българи в Испания дърпат конците на наркотрафика и на организираната престъпност в България. "Това са лица, свързани с кражбите на луксозни автомобили, скимиращите устройства за банкоматите, фалшифицирането на документи, трафика на наркотици. Тези хора имат достъп до големи финансови ресурси", каза тогава антимафиот №1.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5904 |03.10.2011 Разбиха група, точила ДДС . 4| 6463 |02.10.2011 Разбиха цех за нелегално производство на цигари във Видин . 4| 4968 |26.08.2011 Разбиха международна наркогрупа . 4| 5225 |24.08.2011 Разбиха престъпници-наркодилъри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads