Реклама / Ads
0| 4251 |05.11.2014 НОВИНИ

Разбиха престъпни "ало-мошеници"

.
Престъпна група, занимавала се с телефонни измами на територията на страната, е неутрализирана при полицейска операция на ГДКП, съобщиха от пресцентъра на МВР.В операцията са участвали и служители на пет областни дирекции на МВР - на територията на Горна Оряховица, Левски и Варна са задържани 10 мъже,членове на престъпната схема.
 
Специализираната полицейска операция е реализирана на 3 ноември от служители на Главна дирекция “Криминална полиция“ и колегите им от областните дирекции на МВР в Благоевград, Варна, Велико Търново и Плевен. В резултат на предприетите действия във Варна, минути след получаване на пари от жертвата, са задържани С.С. /50 г./, криминално проявен за кражби и измами, и И.Й. /46 г/. В тях е открита и иззета предадената сума. Същевременно в Горна Оряховица и Левски, в момента на извършване на телефонни измами, са заловени останалите членове на престъпната група – Г.Ц. 40 г., Н.Ц./ 42 г./, Д.А. /28 г./, А.А./ 34 г./, К.Н./23 г./, П.П./20 г./ Д.И./ 27 г./ и И.С./ 29 г./.Те са криминално проявени и регистрирани за извършени измами, кражби, грабежи и други престъпления.

При проведените действия по разследване са намерени и иззети множество мобилни телефони, SIM-карти, картодържачи и други предмети, имащи отношение към престъпната дейност на групата. В хода на разследването е установено, че задържаните са съпричастни към извършването на множество телефонни измами и опити за измами на територията на областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Бургас, Шумен, Варна, Стара Загора, София и София област.

Извършителите са използвали познатата схема с прозвъняване на случайно избрани телефонни номера. Сценарият бил със съобщение за пратка от чужбина с важни документи, следвало и уточнението, че доставката ставала, след като получателят предаде определена сума, която в последствие ще бъде възстановена.
Десетимата мъже били задържани за срок до 24 часа. Образувани са досъдебни производства. Работата по разследването продължава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4958 |24.09.2014 187 БГ престъпници арестувани при международната „Операция Архимед” . 2| 4846 |24.09.2014 Разбиха поредна мрежа за продажба на BG бебета в Гърция . 12| 8100 |08.09.2014 Престъпни схеми на ДПС в Криводол и Ракево за милион . 1| 4480 |21.07.2014 871 престъпници се издирват, за да влязат в затвора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads