Реклама / Ads
8| 5151 |12.03.2012 НОВИНИ

Разбриха мрежа за огромно количество екстази

.
Материал за близо 1 милион дози беше задържан на Аерогара София.
 

62 литра наркотично вeщество GBL, или т.н. „течно екстази”, са били задържани на Аерогара София при дълго подготвяна специализирана операция, съобщават от  Агенция „Митници”.  Операцията започнала на 7 март 2012 г., след като митничарите задържат 10 пратки с тегло 5,5 литра наркотично вещество GBL. Дрогата е задържана при опит да бъде изнесена с камион за Германия.

По предварителна информация този канал работил близо 8 месеца, а от задържаните 62 литра са щели да бъдат произведени близо един милион дози GBL. При разследването е установено, че пратките се поръчват по интернет от сайт, базиран в България, собственост на фирма, която търгува с почистващи препарати. Веществата са рекламирани като почистващи вещества в сайта, който е бил изцяло насочен към немско- и английскоговорящи клиенти.

След като е образувано досъдебно производство, митническите разузнавачи са започнали наблюдение на собственика на фирмата и няколко адреса. На 9 март 2012 г. собственикът на фирмата е задържан при предаването на 3 други пратки за износ в експресна куриерска компания. При претърсването на две помещения, собственост на фирмата, продаваща наркотични вещества по интернет и на единия адрес в апартамент в София, е установено наличие на домашен тип лаборатория за бутилиране и пакетиране на течната дрога. В помещението са открити 55 литра GBL, празни пластмасови бутилки, етикети и компютър с кореспонденция, обвързващи лицето пряко с дейността по производство и международен трафик на наркотични вещества.

Операцията е проведена съвместно със служители на отдел „Наркотици” на ГДБОП, Немската криминална митническа служба /ZKA/ както и DEA – България, съобщи Фокус. Това е третият международен канал за трафик на наркотици, разбит от служителите на сектор “Наркотици” при Митница Аерогара София само за последния месец.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5827 |04.04.2011 Спецченгета разбиха наркомрежа, иззеха над 20 кг хероин . 2| 5104 |19.03.2011 Разбиха иманярска мрежа за ЕС . 9| 5452 |12.02.2011 Европейската мрежа срещу расизма против „Луков марш” . 1| 4972 |14.01.2011 ГДБОП иззе огромно количество на карти- дубликати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads