Реклама / Ads
13| 10940 |16.05.2014 НОВИНИ

Разкриха жестоко убийство на животновъд от 2011-а

.
Плевенските полицаи разкриха извършителите на изключително тежко убийство във вилен имот в местността „Нежовец 2” през 2011 година, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 

 

Разследването започва на 18 февруари 2011 година, когато в Първо РУП е получен сигнал за починал 62-годишен мъж. В селскостопанска постройка, където е намерено тялото, са установени видими следи от насилие.

 

Задържани са извършителите – петима мъже от различни села в област Плевен на възраст от 27 години до 44-години.

 

В хода на разследването е установено, че вечерта на 17 февруари те влезли в имота за пари, нападнали собственика и му нанесли тежък побой с дървени предмети. Боят е продължил около 3 часа, съобщава „Дарик”.

 

От дома му са откраднали дебитни карти, мобилен телефон и законно притежаваното му оръжие. Документирането на престъпната им дейност продължава, предстои задържаните да бъдат привлечени под наказателна отговорност.

Четирима от извършителите са приведени в следствия арест, а петият в момента е в затвора, където изтърпява присъда.

 

63-годишният Любомир Цаков, който отглеждал животни, е пребит до смърт заради предположението на крадците, че държи пари във вилата от продажбата на добитъка, но те така и не открили нищо. Това коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Плевен главен инспектор Йордан Каменов.

 

До дни предстои в съда да бъде внесено дело срещу знакова за Плевенския регион престъпна група, извършила изключително тежко убийство при грабеж, заяви наблюдаващият прокурор Николай Пачевски.

 

Първоначално делото за изключително тежкото убийство се е водело срещу неизвестен извършител, поради липса на достатъчно доказателства, обясни Пачевски.

Събрани са доказателства за искане от съда на най-тежките мерки за неотклонение за четирима от извършителите. В момента продължава документирането на случая и след няколко експертизи ще бъде внесен в съда, обясни прокурорът.

 

"Това са хора без нито един ден трудов стаж, нямат никакви доходи и се занимават с извършването на тежки престъпления против собствеността и личността", каза Пачевски.

 

Наблюдаващият прокурор каза, че смъртта е настъпила при травматичен шок, вследствие на нанесен жесток бой за отнемане на вещи на жертвата.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5265 |13.05.2014 Братоубийство в "Столипиново" . 4| 5412 |12.05.2014 Осъдиха бивш лидер на СДС за убийство . 3| 5031 |09.05.2014 Само 3 г. затвор за тройно убийство на пътя . 12| 5687 |29.04.2014 Прокурорски син с условна присъда за двойно убийство на пътя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads