Реклама / Ads
7| 4967 |09.03.2011 НОВИНИ

Разминаване с Плевнелиев довело до оставката на Б. Йотов

.
Б. Йотов
Бившият шеф на Агенция "Пътна инфраструктура" Божидар Йотов напуснал поста си заради несъгласие с политиката, водена от ресорния министър Росен Плевнелиев, каза самият Йотов по БТВ.
 

"От юли 2009 година със заповед на премиера бях назначен за заместник-изпълнителен директор на тогавашния екип. Тогава агенцията не комуникираше с външния свят", обясни Божидар Йотов. По думите му по това време са спрени две програми – едната по ОП „Транспорт”, другата по ОП „ Регионално развитие”. "Успяхме да изградим един сериозен екип, който пусна и двете програми", заяви Йотов. "Успяхме да прекъснем корупцията и конфликта на интереси".

Според бившия шеф на АПИ обаче е имало разминаване в неговата стратегия за развитие на агенцията и тази на министър Плевнелиев.

"Например, създаването на звено за контрол и координация на агенцията, което не доведе до необходимите резултати", заяви още Йотов. "Според мен това звено с нищо не ни убеди в своята ефективност". Звеното било създадено от бивши служители на агенцията, което довело до сериозно напрежение. "Като отбор с г-н Плевнелиев туширахме това напрежение. Успяхме да продължим работата", обясни още Божидар Йотов. Той обаче е категоричен, че не може да се съгласи със създаването на държавна компания, която да е бенефициент по ОП "Транспорт".

В агенцията има наистина големи икономически интереси,
каза той. "Моето напускане обаче не е свързано с икономически интереси, а с политиката, която се води в момента и създаването на тази компания", заяви Йотов. "Не съм съгласен да има втори бенефициент по оперативните програми. Според мен всичко трябва да се върши в агенцията". Запитан дали смята, че това ново звено се създава, за да се облагодетелстват дадени лица, Божидар Йотов заяви, че това ще стане ясно, когато компанията бъде създадена и видим кой ще я оглави.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 104| 6185 |24.02.2011 НАП: Цветанов чист; разминаване при тъстовете му . 12| 5513 |21.02.2011 Изселници в Турция не познават Доган, искат оставката му . 57| 5598 |20.02.2011 Р. Плевнелиев: Врагове са всички, които са в мътната вода . 6| 5066 |18.02.2011 Плевнелиев контра на Комисията по дискриминация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads