Реклама / Ads
0| 4635 |04.09.2017 НОВИНИ

Разпитват прокурор за връзките му с общинаря Лазар Влайков

.
Лазар Влайков
Разследването на убийството във Виноградец ще бъде поето от Окръжната прокуратура в Пловдив. Това е разпоредил главният прокурор Сотир Цацаров, съобщиха от държавното обвинение.
 

До момента разследването беше наблюдавано от Окръжната прокуратура в Пазарджик, но се появиха информации, че замесеният в трагичния инцидент председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков е търсил съдействие от районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров.

 

От прокуратурата обясняват, че разследването ще продължи в Пловдив, за да се избегнат всякакви съмнения в обективността и за да се осигури бързина, обективност, всестранност и пълнота.

 

При инцидент по време на тържество за рожден ден на 6-годишно момче във Виноградец беше убит 47-годишния Наско Тонкев. Според известната до момента информация той е бил застрелян с пистолета на общинаря Лазар Влайков. Една от версиите е, че оръжието е било на масата на празнуващите и именно малолетното дете го е взело и неволно е простреляло Тонкев. Близки на починалия обаче твърдят, че детето не е стреляло, а изстрелът е бил възпроизведен от Влайков, който първоначално беше задържан, но след това освободен, без да му бъде повдигано обвинение.

 

Днес главният прокурор заяви в Пазарджик, че се работи и по двете версии. Освен балистична ще бъде направена и ДНК експертиза, която е възложена на частна лаборатория в София, за да бъде по-бързо готова.

 

"От показанията на детето и назначените експертизи ще се вземе окончателно решение дали ще бъде повдигнато обвинение и дали ще бъде задържан Лазар Влайков", съобщи окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов. Според Сотир Цацаров обаче е съмнително шестгодишно дете да може да произведе изстрел от боен пистолет:

 

"Пистолетът е с по-особено устройство на предпазния механизъм. За разлика от другите оръжия, при които има външен предпазител, който е видим, тук предпазителят е на спусковата скоба, което поставя много въпроси относно възможността на това дете, на тази възраст да преодолее необходимото усилие, което е необходимо за натиск на спусковата скоба, както и затова, кой последно е държал въпросния пистолет. Трудно е детето да стреля с пистолет, но не е невъзможно", каза Цацаров, цитиран от БНР.

 

Очаква се и районният прокурор на Пазарджик Георги Кацаров да бъде разпитан утре за контактите му с Лазар Влайков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8424 |01.09.2017 Шефът на НСО назначава по заповед на главния прокурор Сотир Цацаров . 6| 8237 |30.08.2017 Адв. Хаджигенов за Фрог: Мокрият сън на всеки прокурор е да има вечни обвиняеми . 3| 10055 |23.08.2017 Проф. Аврамов за Фрог: Прокурори тормозят онкоболни заради слугинаж към Пеевски . 0| 3596 |22.08.2017 Разпитват терориста от Финландия чрез видеовръзка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads