Реклама / Ads
1| 4443 |04.12.2008 НОВИНИ

Регистрираме ООД със 100 лева

.
От 5000 лв. на 100 лв. се намалява началният капитал за регистриране на ООД. Мярката ще влезе в сила, след като правителството одобри промени в Търговския закон.
 

Високият размер на минималния капитал досега е една от пречките за стартиране на малък бизнес. Очаква се значителното му понижаване на стимулира предприемчивите граждани да реализират проектите си, което ще доведе до откриване на нови работни места и предлагането на повече стоки и услуги. По показателя сума на минималния капитал за стартиране на бизнес отнесена към брутния национален доход на човек от населението, България е на 36-то място в класация организирана от Световната банка. Изводите от проучванетo "Правене на бизнес" отчитат значително повишаване на активността в страните, които са премахнали или чувствително са намалили изискването за минимален капитал.

Изследването обхваща 178 страни, а един от показателите в проучването е наличието на минимален капитал за започване на дейност. Резултатите показват, че в 75 държави липсва изискване за начален капитал. По показателя сума на минималния капитал за стартиране на бизнес отнесена към брутния национален доход на човек от населението, България е на 36-о място в класацията с 56,3 на сто. Изводите от проучването отчитат значително повишаване на активността в страните, които са премахнали или чувствително са намалили изискването за минимален капитал, информира още правителствената информационна служба.

sto_ood.jpg  снимки Вяра Йовева

Принципът „Мисли първо за малкия” се препоръчва от Европейската комисия на страните-членки, а целта е местното законодателство да ограничи до минимум административните пречки пред малкия бизнес и да създаде благоприятни условия за неговото възникване и развитие. Предприемачите, които могат от една идея да развият успешен бизнес, са движещата сила на всяка икономика и фактор за създаването на работни места, за стабилност на растежа и конкурентоспособност на икономиката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5333 |04.12.2008 Трафикът в София ще става все по-натоварен . 10| 4944 |04.12.2008 Бойко Борисов вече може да бъде официален лидер на ГЕРБ . 2| 4626 |04.12.2008 Стартира нова мисия на МВФ у нас . 10| 4547 |04.12.2008 Икономисти настояват за предсрочно въвеждане на еврото у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads