Реклама / Ads
2| 7365 |04.10.2013 НОВИНИ

Рехабилитаторка счупи и двете крачета на бебе

.
15-месечно момченце е със счупени крака след рехабилитация. За случая в рехабилитационния център в Кюстендил сигнализира майката на момченцето пред бТВ.
 

Още при раждането на Георги има съмнения за Детска церебрална парализа. От тогава, вече година и 3 месеца, семейството всеки ден пътува за София, тъй като са препоръчани рехабилитации. До преди дни, когато поради липса на средства родителите решават да продължат процедурите в клона на рехабилитационния център в Кюстендил, където попадат на Славка Ботева.

„Пет минути, след като почва да го пипа детето изпищява, стиска ей така ръчички, ококори очичките и само вика и нито диша нито нищо, беше някакъв ужас, ние не знаем какво става. Тая жена как го пипна, какво направи, просто не ми стана ясно", обясни случката Илияна Кръстанова, майката на Георги.

В продължение на 5 часа родителите обикалят различни кабинети, за да разберат какво става. Лекарите в Кюстендил се оказват безсилни и пращат детето в "Пирогов". Там става ясно че крачетата му са счупени, в областта на колената.

„Намерихме я рехабилитаторката и тя явно се уплаши от мъжа ми като го видя, защото тръгна към него и каза: "Да, аз съм виновна, аз му счупих и двата крака". Призна си, пълни самопризнания направи, даже вика "Аз чух, че изпука и мислех, че съм му счупила кръста", спомня си Илияна Кръстанова.

Вместо рехабилитаторката Слава Ботева думата взима д-р Четирски, заместник- началник на Центъра. „Рехабилитаторката е с доста богат опит", казва той, посочвайки, че има 31 години опит като рехабилитатор в болница за рехабилитация. Той обаче не иска да даде категорично мнение и становище и заяви, че съмнение за счупване не е имало, когато детето е напуснало болницата.

„Разбирам, че не го е направила нарочно, но съжалявам, това е недопустимо дете на една годинка да го осакатиш по тоя начин", коментира майката.
Проверка на случая започна Районната здравна инспекция и Закрила на детето. Резултатите ще станат ясни във вторник.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6289 |14.05.2013 Такси бутна Камен Донев, счупи му ръка . 2| 5056 |05.04.2013 Кон счупи черепа на 13-годишен . 7| 5671 |16.02.2012 Първокласник счупи таз от неприбрани изборни модули . 1| 5359 |15.07.2011 Камион счупи светофар в Княжево и задръсти пътя към Перник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads