Реклама / Ads
0| 5642 |11.01.2016 НОВИНИ

Рекорд! Меси с пета "Златна топка"

.
Лионел Меси
Лионел Меси спечели „Златната топка” за най-добър футболист в света за рекорден пети път в историята. Аржентинският голмайстор на Барселона получи приза и за 2015 година, след като преди това бе триумфирал през 2009, 2010, 2011 и 2012 година. След него останаха португалската звезда на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо, който спечели приза през миналата година, и бразилският нападател на Барселона Неймар.
 
За Меси са гласували 41,33% от участниците в анкетата. Кристиано Роналдо остава втори с 27,76%, а при първата си поява във финалната тройка Неймар получи 7,86%. В гласуването взеха участие треньорите и капитаните на националните отбори, както и представители на медиите от цял свят. На церемонията присъства и българинът Христо Стоичков в качеството си на водач на делегацията на Барса.

Меси получи наградата си от последния футболист, печелил наградата преди доминацията на Роналдо и аржентинеца - Кака, който спечели приза през далечната вече 2007 година. Меси не заложи на екстравагантно облекло и се появи в стилен черен костюм на "Армани".

Неймар и Меси спечелиха пет трофея с Барселона през изминалата година - титлата в Испания, Купата на Краля, трофея в Шампионската лига, Суперкупата на Испания и Световното клубно първенство.
 
Освен двама финалисти за "Златната топка", каталунците имаха номинирани за Идеалния отбор на годината. На галата в Цюрих тази вечер бяха определени още - Най-красив гол, Най-добър играч при жените, както и най-добри треньори при мъжете и жените.

"Това е най-голямата ми мечта, по-голяма от всяка която съм имал. Радостта да спечеля този приз е изключително голяма. Особено след голямото прекъсване и това да гледам как Кристиано Роналдо печели наградата. Искам да благодаря на съотборниците ми, защото без тях нямаше да постигна нищо. Също така искам да благодаря на футбола, защото той ми помогна да израстна и ми даде всичко, което имам. Това е всичко, благодаря ви!", каза Меси от сцената в Цюрих.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4191 |22.10.2015 Възпитателка в детска градина залепяла устите на хлапетата . 53| 7708 |19.10.2015 Ген. Атанасов: Русия иска да сме Пета колона и 16-та република . 1| 4413 |01.10.2015 Македония-трън в петата на Гърция и САЩ . 1| 4413 |15.09.2015 Трайков: Голямото стригане при горивата е август; държавата да се намеси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads