Реклама / Ads
10| 4508 |09.11.2011 НОВИНИ

Роди се омраза към моловете

.
След бума в популярността на моловете започва да се заражда омраза към тях, отчетоха търговци и консултанти по време на конференция за имоти в София.
 

Омраза се заражда към моловете след първоначалната еуфория от тях, отчитат търговци и консултанти. Все повече българи отказвали да пазаруват в големите търговски центрове. Родители дори се притеснявали за децата си и търсели начини да ги предпазят от мол манията. Според проучване 60% от посетителите в работни дни били ученици. Свитото потребление пък се отразявало върху продажбите. Те паднали в кризата и трудно стигали за покриване на разходите.

Освен това у клиентите оставало впечатлението, че в моловете е скъпо. Разпространено било мнението, че цените на дрехите и обувките са по-високи, отколкото в Европа. Става като с "Фейсбук" - много нови потребители се регистрират, но и много закриват профилите си, направи сравнение Мариана Анастасова, управител на "Спорт депо". Според нея е притеснително, че 60% от посетителите в търговските центрове през седмицата са ученици, както показало проучване за посещаемостта. Все повече родители започвали да се замислят как да предпазят децата си от мол манията. "Много е потискащо да прекараш уикенда в мол", заключи Анастасова.

"Аз пък обичам да ходя в молове, защото пазарувам бързо и лесно, имам къде да паркирам", контрира Иван Велков, шеф на "Райфайзен имоти". Анализи показали, че най-голям потенциал за привличане на нови клиенти имало при мъжете. Велков определи търговските центрове като нов вид социална платформа, където не само пазаруваш, а се срещаш с приятели и се забавляваш. Участниците в дискусията бяха на различно мнение за броя на моловете и дали има място за още. Според представителите на "Фортън", "Колиърс" и "Риджънтс" потенциал има, но от "Райфайзен имоти" отчетоха, че и съществуващите са много. Консултантите бяха единодушни, че потреблението е ниско и това се отразява на продажбите на търговците в моловете. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 79| 5608 |04.10.2011 ООН поиска България да спре “езика на омразата” . 39| 6578 |30.09.2011 Св. Синод: Погази ли се Божият закон, огромен гняв и омраза се натрупва . 14| 4909 |29.09.2011 Варненец проповядва в сайт етническа вражда и омраза . 6| 5066 |29.09.2011 Деца превръщат “омразата” в забавление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads