Реклама / Ads
0| 4769 |25.06.2015 НОВИНИ

Роми и българи на нож в село Петревене

.
Роми и българи са на нож в луковитското село Петревене след случая, при който възрастен мъж простреля крадец, за да опази имота си. Набезите продължават, оплакаха се по БТВ потърпевшите. Според полицията пък случаите са единични и напрежение в селото няма.
 

27-годишният Радослав бил прострелян в корема от собственика на имота, докато развалял дувара му. „Първия път влязъл да краде дърва и тича с брадвата срещу мене да ме сече, ако не бях взел дървото, щеше да ме насече”, разказа стрелецът Цветан Томов. Втория път Радослав дошъл да взима камъни и пак се заканил да го бие, заради което Цветан стрелял. Пушката сега е иззета от полицията, тя е незаконно притежавана.

 

Напрежението в селото тлее от година, когато възрастна жена била нападната и убита в дома й за 20 лева. Потърпевшите от кражби са много. Жител на селото се оплака, че е изчезнала пенсията от 360 лева, а роми редовно влизат в къщата му и дори бъркат в хладилника.

 

Потърпевшите са на мнение, че полицията трябва сериозно да се намеси в Петревене. Според полицията обаче страх и напрежение в Петревене няма. По думите на полицейския инспектор Любомир Йолов в селото няма никакво напрежение, има един инцидент от миналата седмица на детска площадка. „Просто съм потресена посред бял ден някакъв ром да ми нанася такива удари в главата, да изпитвам ужас да изляза от къщи с децата”, разказа потърпевшата Камелия Накова. От другата страна имат друга версия - че нейното дете е посегнало на друго.

 

Ромите също се оплакват, че българите в селото ги бият за нищо. След случая със стрелбата стрелецът Цветан се опасява от отмъщение. Простреляният вече е изписан от болницата и си е у дома. Въпреки потвърждението на полицията близките му до последно твърдяха, че куршумът го застигнал, докато посягал на имот, съседен на стрелеца, и настояха той да бъде съден за опит за убийство.

 

„Има право два пъти във въздуха да гръмне да ме предупреди, а не мен да гръмне, като куче ме гръмна”, оплака се простреляният Радослав. По случая ще бъдат повдигнати три обвинения - за кражба на Радослав, а на 54-годишния мъж - за притежание и използване на незаконно оръжие.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5582 |24.06.2015 От 1730 патрона, използвани от „Ислямската държава”, 63 са от България . 0| 4399 |23.06.2015 Ген.Червенков: Българите определят държавните служители като най-корумпирани . 0| 5564 |23.06.2015 Ненчев ни чул, ни видял за американска техника в България . 0| 4649 |22.06.2015 Шофьор хвана волана с 5.58 промила

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads