Реклама / Ads
5| 2365 |12.03.2024 НОВИНИ

Румънският президент: Няма да изпращаме войници в Украйна

.
Румънският държавен глава Клаус Йоханис Източник: БГНЕС
Румъния няма да изпраща войници в Украйна. Това обяви държавният глава на страната Клаус Йоханис на пресконференция след среща с черногорския си колега Яков Милатович, който е на посещение в Букурещ.
 

„Евентуално изпращане на бойци в Украйна не може да се разглежда в рамките на мандата на НАТО, тъй като Украйна не е съюзник на организацията“, категоричен бе Йоханис, цитиран от Диджи24. 

 

В отговор на журналистически въпрос относно възможността да съкрати мандата си като президент, за да поеме поста генерален секретар на Алианса, той отбеляза, че няма такива намерения и ще даде повече информация за НАТО на пресконференция в 17:00 ч. 





По-рано днес Йоханис прие в президентския дворец Котрочени черногорския си колега Яков Милатович и двамата обсъдиха ситуацията със сигурността в региона в контекста на войната в Украйна.

 

“Приветствах твърдите мерки, предприети от Черна гора от началото на войната в Украйна в отговор на военната агресия на Русия, особено по отношение на привеждането в съответствие с решенията на Европейския съюз в областта на външната политика и политиката на сигурност, включително по отношение на санкциите. Разменихме мнения и относно възстановяването на Украйна, като потвърдихме намерението на Румъния да участва в този процес“, е коментирал Йоханис по време на срещата, става ясно от съобщение, публикувано на официалната страница на президентството.





Румънският лидер е наблегнал на обстоятелството, че е важно да се изгради общо пространство на устойчивост срещу дезинформация и злонамерени кампании, стартирани от Руската федерация.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2374 |12.03.2024 Военни от ВМС обезвредиха плаваща мина край Варна . 3| 2780 |12.03.2024 Проучване: Близо половината германски граждани подкрепят връщането на задължителната военна служба . 2| 2279 |12.03.2024 Президентът на Чехия: Изпращането на войски от НАТО в Украйна не нарушава международното право . 9| 7384 |12.03.2024 Велизар Шаламанов за ФрогНюз: Само масирана военна помощ от Запада към Украйна може да сложи по-бърз край на войната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads