Реклама / Ads
10| 4819 |08.11.2014 НОВИНИ

Румен Йончев: Кабинетът е изключително слаб

.
Румен Йончев
Първите ремонти се очакват в министерствата, където вече се появиха съмнения за експертността на назначените министри. Някои от имената нямат обяснение в този кабинет. БДЦ не са подкрепили самия кабинет заради слабия му състав. Той е изключително слаб и не отговаря на нуждите на страната.
 

Това каза Румен Йончев, който беше преизбран за председател на ЗНС. Обсъдено е и бъдещето на кабинета „Борисов 2". Стана ясно, че от БДЦ са подкрепили Бойко Борисов за премиер, за да не можел повече да бъде изнудван с постове. Той позволи да му извият ръцете, да му изпукат лактите, смята Йончев. Той създаде едно разкрачено правителство, смята депутатът.

 

Затова и той прогнозира, че кабинетът „Борисов 2" ще претърпи известни ремонти. Едва ли ще може да продължи дълго това разкрачване, то ще се превърне в шпагат, заяви Йончев в отговор на въпрос на News.bg за бъдещето на правителството.

 

Според депутата кабинетът няма да изкара целия си мандат и ще има избори 2 в 1 най-вероятно с президентския вот през 2016. Според него едва ли предсрочните избори ще са догодина заедно с местния вот, защото големите партии нямало да позволят да загубят кметски места заради парламентарни. Ние сме категорично в ролята на опозиция в този парламент, увери Йончев.

 

Той е доволен от земеделския министър Десислава Танева. В останалите ресори обаче земеделците очакват известни проблеми заради назначения, които според Йончев или са продукт на грешка или на извиване на ръце. БДЦ няма да подкрепят актуализацията на бюджета в този й вид с надвишаване на 3% дефицит, стана ясно още от думите на Румен Йончев.

 

Иначе земеделците още от сега се готвят за кметските избори догодина. В минимум 40 общини ЗНС искат да имат кандидати и вярват, че ще постигнат добри резултати. В много общини ЗНС вярват, че заедно с партията на Николай Бареков ще бъдат балансьор. Делегатите на конгреса са дали добро мнение за участие в коалиция с Бареков и искат тяхното сътрудничество да продължи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4513 |06.11.2014 Кабинетът "Близнашки" се отчита . 0| 5091 |05.11.2014 Цонко Цонев: Румен Петков се скри за делото за клевета . 13| 9616 |30.10.2014 Румен Миланов пред Фрог: С Иглев надминахме Чичолина . 3| 4817 |24.10.2014 Румен Петков: Скептичен съм към изнесените числа за КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads