Реклама / Ads
31| 10658 |04.08.2020 НОВИНИ

Румен Овчаров: България стана ”страна на осемте джуджета”

.
Румен Овчаров
На всеки в България може да му бъде отнето всичко. България вече не е само ресторант ”Осемте джуджета”, България става страната на осемте джуджета
 

Бившият министър свързва обвинението към него с акцията на прокуратурата срещу президента и атаките срещу БСП.

 

Очевидно е, че протестът няма политически образ. Задкулисието или Октоподът е преценил, че битката за БСП е ключова. Първата битка бе по времето на Виденов, второто бе по времето на Станишев, третата е сега. Ако спечелят Кирил Добрев и Гергов Бойко Борисов може да спи спокойно. Тези, които са препоръчали Добрев, са поръчали мен - това са Бойко Борисов, Делян Пеевски. Не са ли ясни фирмите на Добрев, печалбите, които печели, обясни ситуацията в държавата Овчаров.

 

Той коментира и присъдата срещу него: Бойко Борисов и Делян Пеевски са поръчали на главния прокурор Иван Гешев делото за умишлена безстопанственост срещу бившия министър на икономиката Румен Овчаров, заяви самият Овчаров.

 

„Аз преча на Делян Пеевски да овладее БСП чрез Кирил Добрев“, обяснии той. Овчаров каза също, че по същия начин, по който той е осъден за несъбрани наеми и неосъществен контрол на „Мини Бобов дол“, може да бъдат осъдени Бойко Борисов или Йорданка Фандъкова като кметове на София за задълженията на „Топлофикация“.

 

„Не беше допуснат нито един свидетел на защитата, не беше направена нито една експертиза по искане на защитата“, каза още Румен Овчаров, според когото присъдата е била написана предварително. По въпроса за сумата над 16 милиона, която е част от присъдата, той заяви, че не разполага с такава.

 

„Всички министри могат да бъдат осъдени за несъбрани наеми“, коментира Овчаров и добави, че държавата всъщност играе ролата на общо събрание на дружествата по смисъла на търговския закон. Министрите обаче нямат право директно да се намесват в управлението на едно държавно дружество.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5094 |03.08.2020 Белгия въвежда карантина за пристигащите от два района в България . 49| 19372 |02.08.2020 ”Кронен цайтунг”: Протестите в България поставят ЕС пред дилема . 19| 12038 |02.08.2020 Петър Бояджиев: България е на път да събори своята берлинска стена . 3| 5040 |01.08.2020 Словения въвежда 14-дневна карантина за пристигащи от България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads