Реклама / Ads
10| 5406 |20.11.2013 НОВИНИ

Румен Петков: На 1 адрес има по 100 бежанци?

.
Бившият шеф на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров, екс вътрешните министри Румен Петков и Емануил Йорданов обсъдиха доклада на настоящия вътрешен министър Цветлин Йовчев. „Неговите доклади трябва да предшестват ситуацията за година –две”, отбеляза Гяуров.
 

„Вече знаем, че през България текат бежански канали. Вече е късно за Разузнаването да предупреди в аванс, да зададе параметри на една бъдеща заплаха. Затова министърът на вътрешните работи е посочил, че ситуацията е много странна. Българските служби нямат никакъв потенциал за справяне със ситуацията. Недопустимо е чужд гражданин да се движи с хвърчаща бележка, докато се установи статутът му, подчератът шефът на НРС в "Лице в лице" по бТВ.

Президентът трябва да си направи извода колко от тези бежанци живеят на свободни адреси. На 1 адрес има по 100 бежанци. Ако това не се установи дали е така, президентът е напълно излишен. Той няма никаква роля, а и той самият не иска. Нямаме предства от какво се препитават бижанците. Ако се препитават от кражби?!, подхвана темата Румен Петков. По думите му мерките за намаляването на броя на влизащите имигранти са закъснели.  

Имаме ли представа дали част от тези хора живят на хотели. Имаме ли представа за тяхното движение? В доклада на Йовчев има извод, че политическата битка се води без правила, продължи разсъжденията си бившият министър.

По отношение на тази бежанска вълна не трябва да се търси консенсус. Не виждам какво изискване за консенсус трябва да се търси освен по отношение на ксенофобията, възрази Гяуров.

„Някои държави от ЕС казаха: „Ние можем да приемем бежанци до определен брой. Ние това трябва да кажем”, върна се към темата за бежанците Петков.

„В мерките е написано на финала да има ефективна комуникация с обществото, а тя е толкова слаба”, обърна внимание Емануил Йорвданов.

Генералът отвори темата за насищането с полицаи по време на протестите. „Привикването на хора от провинцията да завардят улиците е неефиктивно, тъй като те не познават обстановката. Освен това не пускат хората да си стигнат до жилищата”, допълни генералът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 5283 |09.11.2013 Румен Петков: Бисеров е тежък удар по държавата . 15| 5502 |06.11.2013 Петков: Президентът закъсня, много! . 21| 5746 |31.10.2013 Румен Гечев за протестите: Нарушаването на закона е престъпление . 14| 5828 |21.10.2013 Румен Петков оглави БСП-Плевен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads