Реклама / Ads
8| 7673 |17.02.2014 НОВИНИ

Румяна Бъчварова: Депутати от ГЕРБ не са удовлетворени от опозиционната си роля

.
Подозирам че има хора в групата на ГЕРБ, които не са удовлетворени от опозиционната роля на партията и са готови да се подведат от уговорки на други хора. Това каза в "Лице в лице" по bTV членът на изпълнителната комисия на ГЕРБ Румяна Бъчварова.
 

Някой друг е писал заявлението на Красимир Стефанов, с което той обяви, че напуска парламентарната група на ГЕРБ. Такова усещане имам, заяви Бъчварова.Тя изрази учудването си, че Стефанов е бил подложен на натиск. "Какъв натиск, от кого, да каже", заяви Бъчварова. Тя отрече да става въпрос за Цветан Цветанов, на който беше направена проверка по времето, когато Стефанов беше шеф на НАП.

"Ако имаме тема "Цветанов в ГЕРБ", каква е темата на опонентите", каза още социоложката.

Управлението е доста нестабилно в момента. БСП имат проблем и с двата си коалиционни партньора. Със сигурност са им необходими гласове в парламента. Не виждам връзка между преизбирането на Цветан Цветанов и напускането на Красимир Стефанов. Политическите декларации са, че ГЕРБ не трябва да се върне на власт. Нашите опоненти твърдят, че тази цел трябва да бъде постигната с всички средства, каза още Бъчварова.

Парламентарната група на ГЕРБ е доста активна в последните месеци. Най-съществената промяна след конгреса вчера е, че решенията в партията ще се взимат от членовете на изпълнителната комисия, които са 11. За тази цел беше променен устава. Политическите решения ще се взимат в един по-широк кръг. Гласът на Бойко Борисов в тази комисия е един глас. Гласът на Цветан Цветанов също е един глас. Срещу тях остават 9 гласа, разкри тя. Цветанов е един от хората изградил ГЕРБ. Той познава всички структури и провел много печеливши кампании. Битката срещу него е по-скоро пропагандна. Цветанов е удобна мишена за атаки от страна на управляващите. Никой от напусналите ГЕРБ, не е казал лоша дума срещу Цветанов. Всички започват да говорят за него, когато напуснат, обясни Бъчварова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5799 |17.02.2014 Депутатите приключиха за днес . 17| 6057 |16.02.2014 Румяна Бъчварова: Томислав Дончев е с най-големи шансове да оглави листата на ГЕРБ . 10| 4766 |13.02.2014 Депутатите набраха темпо, нощуват в парламента? . 8| 5214 |12.02.2014 Депутатите ще гласуват Изборния кодекс до 19 часа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads