Реклама / Ads
2| 2409 |14.04.2024 НОВИНИ

Руслан Трад: Събитията не са приключили и вероятно ще видим израелски атаки в Сирия, Ливан и Газа

.
Кадър от израелския удар върху консулството на Иран в Дамаск
"Около 99% от всички ракети и дронове бяха свалени от американската противовъздушна отбрана, разположена в Ирак, йорданската противовъздушна отбрана, сваляйки около 80% от всички цели и “Железният купол” на Израел. Събитията обаче не са приключили и вероятно ще видим израелски атаки в Сирия, Ливан и Газа".
 

Руслан Трад, журналист, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Изминаха по-малко от две седмици от първоаприлската атака срещу консулството в Дамаск, преди Иран най-накрая да даде официален отговор. Патосът изчезна - когато иранците не воюват срещу сирийски бунтовници и не помагат на Асад да обгазява или изселва цивилни, нещата стоят по друг начин.







Иран и Хизбула изстреляха срещу Израел 185 дрона, 36 крилати ракети и 110 ракети земя-земя.


Около 99% от всички ракети и дронове бяха свалени от американската противовъздушна отбрана, разположена в Ирак, йорданската противовъздушна отбрана, сваляйки около 80% от всички цели и “Железният купол” на Израел. Нито един дрон или крилата ракета не достигна Израел, а няколко балистични ракети успяха да поразят района на израелска база в Южен Израел. Иранската новинарска агенция “Тасним” премахна цялото съдържание, в което твърдеше, че Техеран е “нанесъл значителни щети на израелската военновъздушна база” снощи, като преди 15 часа сподели стари видеоклипове от пожар в Тексас.


Общите загуби на Израел са 12 ранени, всички цивилни, някои от които местни араби.


Това беше „смъртоносният отговор“ на Иран, на който дори руски медии реагираха с доза подигравка. Техеран не направи нещата по-лесни: официален Иран заяви на Израел, че смята “въпросът за приключен”. Убийството на дузина от най-добрите командири на Революционната гвардия на Иран се счита за отмъстено?







Иранският генерален щаб заяви, че не планира да продължи операцията срещу Израел, но израелският генерален щаб вече обяви ответен удар, чието време и цели, както обикновено, не се съобщават предварително. Събитията не са приключили и вероятно ще видим израелски атаки в Сирия, Ливан и Газа, чието население отдавна се е превърнало в разменна монета.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3369 |14.04.2024 Българските състезателки спечелиха общо осем медала на Световната купа по художествена гимнастика . 3| 2417 |14.04.2024 Министър Запрянов: Няма военна заплаха за България, общата система за ПВО на НАТО работи нормално . 13| 8940 |14.04.2024 "Всичко под масата, вероятно парите се разделят по епархии“. Колко имоти и бизнес има Българската православна църква? . 3| 2365 |14.04.2024 Корнелия Нинова: МВР е прогнило отвътре - така не могат да бъдат проведени честни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads