Реклама / Ads
7| 6123 |19.11.2011 НОВИНИ

М. Събев: Ершов пак прави опити да ме отстрани от "Петрол"

.
Предприемали се поредните опити за фирмен преврат.
 

Извършват се поредните противоправни опити за подмяна на легитимното ръководство на „Петрол Холдинг" АД и неговото незаконно „превземане" от лицето Денис Ершов и неговото обкръжение", съобщава председателят на Съвета на директорите на „Петрол Холдинг"АД - Митко Събев в открито писмо. Вчера, 18 ноември, в късния следобед, когато регистърният съд вече бил затворил, адвокат Теодора Йорданова, упълномощена от Денис Ершов, за пореден път подала заявления за вписване на промени и обявяване на акт по партидата на „Петрол Холдинг" АД,  "касаещи уж проведени три фалшиви общи събрания на акционерите на дружеството в рамките на два дни - 29 и 30 април 2011 г."

В представените в Агенция по вписванията документи се твърди, че тези общи събрания на акционерите са проведени с един и същ дневен ред и с абсолютно едни и същи решения (едно и също оформление и подредба на протоколите и твърдените решения от ОСА; включително с едни и същи правописни грешки в тях). Единствената разлика между документите е в датата и часовете на „провеждане" на събранията и в номерата на протоколите.

 

Фалшивите протоколи и документи, подобно на предходните атаки и опити за фирмен преврат, са изпращани към Търговския регистър през 15 минути като целта на това очевидно е някои от тях да попаднат при определено длъжностно лице, от което да бъдат вписани промени по партидата на „Петрол Холдинг" АД, взети на уж проведени нови и нови „общи събрания" на дружеството и така да се заобикалят влезли в сила съдебни актове за спиране на регистърното производство и за прогласяване нищожност и отмяна на решенията на предходни фалшиви такива събрания, казва Събев.

Такива общи събрания на акционерите на „Петрол Холдинг" АД от 29.04.2011 г. и 30.04.2011 г., въобще не са свиквани от легитимния и вписан Съвет на директорите на дружеството и не са провеждани, продължава той и нвърди, че става дума за  поредните изфабрикувани от Денис Ершов и неговите сподвижници събрания на "Петрол Холдинг" АД, както и поредният неправомерен опит той като акционер с 47,5 процента „Петрол Холдинг" АД Събев да бъде отстранен от управлението на компанията.

 

Натискът върху Търговския регистър във връзка с партидата на „Петрол Холдинг" е безпрецедентен, казва Събев и настоява длъжностните лица в регистъра да не гледат подадените вчера документи прибързано и в извънреден порядък през почивните дни, тъй като те ще бъдат процесуално оспорени още в първия работен ден на следващата седмица и тяхното вписване ще стане обект на решение на съда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 147| 6781 |17.11.2011 Русия прави Евразийски съюз; иска България да е в него . 16| 5434 |16.11.2011 Е. Хърсев: Дянков правилно се адаптира към най-лошия сценарий . 40| 4964 |11.11.2011 Г. Първанов: Да не дава господ да се наложи правителство на националното спасение! . 26| 5788 |07.11.2011 Дж. Уорлик: Премиерът и правителството да хващат юздите!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads