Реклама / Ads
13| 3009 |31.07.2023 НОВИНИ

Не съдът, а прокуратурата е поискала Георги Николаев да бъде пуснат от ареста

.
Не съдът, а прокуратурата е настояла Георги Николаев, обезобразил с макетно ножче 18-годишното момиче от Стара Загора, да бъде пуснат от ареста. Това става видно от определението на старозагорския окръжен съд, с което разполагат от сайта ”За истината”.
 

Според него прокурорът от Окръжната прокуратура по делото още в началото на съдебните прения е заявил: 


"Считам, че определението на Старозагорския районен съд, с което е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия Г.Г. , е незаконосъобразно и не следва да бъде потвърдено, тъй като от събраните доказателства, в частност от изготвената съдебно-медицинска експертиза, е видно, че на пострадалата не е причинена средна телесна повреда…“


Това представлява обрат, тъй като до момента обществените настроения бяха насочени предимно към съда. В частност - към съдия Татяна Гьонева, която днес заяви, че не са разполагали с достатъчно доказателства и време, за да постановят друга присъда. 


Пред "За истината“ съдия Гьонева коментира, че в съдебната практика мненията на съдиите и на държавните обвинители много рядко съвпадат, защото обичайно прокурорите искат налагането на по-тежки санкции за неотклонение. 


Досега гореспоменатият факт не бе известен. Нещо повече - прокуратурата заяви, че е свършила прилежно работата си и е работила активно през последния месец. Вчера бе даден и брифинг, а в разгара на общественото недоволство прокуратурата се задейства с огромна скорост. 


Съдия Гьонева и съставът, който е гледал мярката, са били озадачени от факта, че Районната прокуратура в Стара Загора е внесла обвинение за средна телесна повреда, при положение, че първоначалната съдебно-медицинска експертиза е за лека телесна повреда. Определението на прокуратурата не е обвързано със становището на съдебния лекар.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2904 |31.07.2023 Съдът не пусна журналистите до Георги Николаев, но го остави в ареста . 42| 16497 |31.07.2023 Карбовски скочи на Георги Господинов във Facebook заради статус, посветен на обезобразеното момиче с 400 шева . 18| 6603 |30.07.2023 Арестуваха и фенът на Георги Николаев, обезобразил с макетно ножче 18-годишно момиче . 14| 11157 |30.07.2023 Викторе, като майка и жена се срамувам от позицията ти: ”Мини Марица - изток” осъди защитника на Георги Николаев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads