Реклама / Ads
40| 6681 |03.08.2012 НОВИНИ

Съдът пусна Батко да се лекува в Мюнхен, той кръсти делото „цирк”

.
Веселин Георгиев
Бившият шеф на агенция „Пътища”, който е обвиняем по дело за корупция и конфликт на интереси, отива да се лекува в Германия. Така реши Софийски градски съд, който отмени забраната на Веселин Георгиев, известен повече като Батко, да напуска страната.
 
Георгиев иска да се оперира в Мюнхен от дискова херния и пожела съдът да му разреши поне 3 месеца да отсъства от България. Според съдия Петя Крънчева, на която вчера ВСС разпореди проверка на делата заради странни забавяния, Веселин Георгиев се явявал редовно на заседанията на съда и нямало опасност да избяга.

На няколко пъти частично му е разрешавано да напуска страната и той винаги се е връщал, констатира съдът. Затова, посред Кръчнева, няма опасност ексшефът на пътния фонд да изчезне от Мюнхенската болница.

От медицинските документи става ясно, че "Батко" е закъсал здравословно, но българската медицина не е успяла да му помогне. Освен проблемите с дисковата херния, Батко се оплаквал от проблеми с черния дроб и бъбреците.

„Този цирк е прекалено ясен за всички, заяви пред журналисти Веселин Георгиев пред медиите. Това просто е едзин цирк, който продължава вече пет годни”, - жалва се подсъдимият.

Георгиев бе обвинен в престъпление по служба. Той стана известен като Батко заради това, че възлагал обществени поръчки за строеж на пътища на фирмите на братята си, от което били спечелени милиони. Батко е обвинен, че като началник на фонда е одобрил договор за обществени поръчки за 120 млн. лв. с фирма "Биндер", управлявана от по-малкия му брат Емил Георгиев.

В началото на 2011 година стана ясно, че прокуратурата готви второ обвинение срещу него, като разследването е за престъпление по служба заради неправилно усвоени евросредства. Делото срещу Георгиев беше един от процесите, които Брюксел следи особено внимателно. Точно заради тези далавери по времето на кабинета „Станишев” от ЕС ни спряха субсидиите за строеж на пътища.

Бдителни граждани пък съобщават, че неотдавна Веселин Георгиев е бил забелязван да си пие питието край басейните в най-скъпите курорти на Слънчев бряг. По настроението и обкръжението му не личало да е здравословно притеснен.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 255| 7428 |01.08.2012 Дянков отпусна примката: заплати и пенсии тръгват нагоре през 2013 г. . 28| 7758 |31.07.2012 Лот 4 от АМ "Тракия" няма да бъде пуснат от 1 август . 21| 6177 |27.07.2012 Пуснаха сина на Гриша Ганчев на свобода без парична гаранция . 4| 6247 |24.07.2012 Съдът отложи процеса срещу Брендо за октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads