Реклама / Ads
1| 2396 |30.04.2024 НОВИНИ

Съдът пусна под домашен арест Габриела Славова, обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев

.
Източник: БГНЕС
Софийският апелативен съд пусна под домашен арест Габриела Славова-Пеева, обвинена в убийството на Пейо Пеев на 21 януари. Днес обвинената се яви в съдебната зала с адвокатите си Димитър Вълков и Елена Николова.
 

Габриела Славова-Пеева бе отправила иск за изменение на мярката й от "задържане под стража" на по-лека. Защитниците ѝ изтъкнаха, че клиентът им е с влошено здравословно състояние и е претърпяла мозъчен инфаркт, след който се наблюдава изтръпване на крайниците и затваряне на очите. Защитата помоли да бъде назначена съдебномедицинска експертиза и уточни, че и едно от децата на Пеева има дихателни проблеми, а другото сърдечни. Адвокат Вълков смята, че определението на Софийския градски съд е неоснователно. По думите му единствените предположения на прокуратурата са от видеозапис и първите показания на Габриела в полицията, на които не е присъствал адвокат.





Държавното обвинение отбеляза, че след медицински преглед няма данни за прекаран инфаркт. Съдът посочи, че искането за назначаване на съдебно-медицинска експертиза не е основателно и не го уважи. Съдебният състав е на мнение, че по настоящем не е отпаднало обоснованото предположение, че Пеева е съпричастна към извършеното престъпление. Според съда при определянето на по-лека мярка за неотклонение не е налице възможност обвиняемата да се укрие. Опасността от извършване на престъпление е с намалял интензитет, но и не се констатира обвиняемата да е с тежко здравословно състояние. Съдът смята още, че не може да се приеме, че при по-лека мярка обвиняемата може да повлияе на свидетели.

 

Габриела Славова-Пеева също говори в съдебната зала и отбеляза, че с Пейо Пеев са имали динамична и приключенска връзка, често придружена с нехармония. По думите й двамата са се справяли с проблемите и не са си повишавали тон.





Не съм участвала в отнемането на живота му и се считам за абсолютно невинна, категорична бе Пеева и допълни, че показанията дадени от нея пред полицията са били „изтръгнати от нея“ със сила и страх. Всичко ми беше диктувано от две служителки на полицията, сподели още тя.

 

Припомняме, че на 21 януари бе убит 44-годишният Пейо Пеев. За престъплението бяха задържани две жени - съпругата на убития и нейната майка. Разследването констатира, че мъжът е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с тялото на убития бе открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“. На 30 януари Апелативният съд реши да остави в ареста двете жени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2571 |30.04.2024 България разполага с над 60 млрд. лв. в европари, но не може да ги усвои, твърди икономистът Георги Ангелов . 3| 2350 |30.04.2024 Хампарцумян: Българската икономика се справя по-добре, отколкото би трябвало . 0| 2316 |30.04.2024 Бюджетната комисия прие забраната на реклама на хазарт в медиите, но по билбордове може . 0| 2333 |30.04.2024 Експерт алармира: Работят 80 и 90-годишни медсестри и акушерки, за да не се закрие дадено отделение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads