Реклама / Ads
12| 4874 |26.01.2024 НОВИНИ

Сагата в БФС: Защо изпълкома жали собствения си избор и какво ще се случи с ръководството на българския футбол?

.
За какво гласува изпълкома на БФС, избран ли е или не Михаил Касабов за временно изпълняващ длъжността президент и защо изпълкомът обжалва собствения си избор? Тези въпроси изникват заради събитията около футболния съюз през последните дни и предстоящото днес заседание на изпълкома.
 

Три жалби бяха подадени срещу вписването на Михаил Касабов като временно изпълняващ дейността президент на БФС на мястото на подалия оставка Борислав Михайлов. 

 

Търговският регистър вписа Касабов като изпълняващ длъжността президент на БФС, след като първоначално отказа заради пропуски в документите.  Днес предстои заседание на Изпълкома на БФС, което ще бъде първо за годината. Смята се, че ще бъде направен опит Касабов да бъде сменен.

 

Йордан Лечков обаче не смята точно така. Пред bTV той заяви, че настоящият изпълком просто иска да “спази процедурата и закона”.





“Гласувахме да стане временно изпълняващ. Не сме гласували да бъде вписан в Търговския регистър. Уважавам решението на търговския регистър. не мисля, че е нарушил закона. Искаме да е по закон, да е по нашия устав, защото ако някой ще жали, ще има право да жали”, коментира Лечков.

 

“Изпълкомът взима решения и утвърждава решенията. Той не е решавал г-н Касабов да бъде вписван в Търговския регистър. Съдът реши, че поканата за Конгрес трябва да бъде вписана там, сега Търговският регистър е на ход. На Конгреса ще се решават неща - дали ще се приеме оставката, избор на президент. Ние спазваме правилата, както искат нашите опоненти”, коментира Лечков.

 

Той загатна, че Димитър Бербатов се познава с шефката на Търговския регистър и “даже често се срещат”.





“От вчера разбирам, че Мишо Касабов е новият кандидат за президент на тази клика. Уважаемият колега Мишо Касабов е действал самосиндикално. Ние се учим от нашите грешки, от 2019 година. Има си ред. Аз съм на мнение, че той не е нарушил закона, след като Търговския регистър го е вписал. Аз уважавам решенията на Търговския регистър. Наше право е да обжалваме. Имаме редовно избран президент 2021 година. Дали това нещо не е нарочно направено”, коментира футболната легенда.

 

Той заяви, че Борислав Михайлов няма да се кандидатира отново за президент на БФС. Настоящото ръководство няма собствен кандидат. Лечков посочи, че нито той, нито пък Емил Костадинов ще се впуснат в битката за президентския пост. Той отрече бившият спортен министър Красен Кралев да е чест посетител в Националната футболна база в Бояна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4654 |26.01.2024 Депутатите гласуват на първо четене промени в НПК. Двама министри - на изслушване в НС . 4| 5127 |26.01.2024 Хампарцумян: Лихвите по кредитите не са стряскащи и взривоопасни . 5| 4647 |26.01.2024 Бивши министри в Гърция - обвинени в корупция и присвояване на пари. Парламентът имитира "разследване" на влаковата катастрофа край Лариса . 4| 5391 |26.01.2024 Китай иска Иран да озапти хутите заради атаките в Червено море. Иначе реже бизнес отношенията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads