Реклама / Ads
17| 10401 |03.01.2015 НОВИНИ

Аз съм Пилигрим: Сираците в България са индустрия

.
Тери Хейс и неговата книга
По основните пътища на камионите в другите страни има билбордове. В Източна Европа има проститутки и те никъде не са повече, отколкото в България. Това "откритие" принадлежи на писателя Тери Хейс. Той е автор на книгата "Аз съм Пилигрим", която е определяна от световната критика като книга на 2014 година. Хейс е обявен от "Ню Йорк Таймс" за наследник на Фредерик Форсайт.
 
Главният герой в "Аз съм Пилигрим" е супер таен агент на американското разузнаване, който разговаря и получава задачи лично от президента на САЩ. Според сюжета той трябва да издири също толкова опитен като него арабски терорист. По време на преследването пътищата го отвеждат в България. Преминавайки от Турция към нашата страна през Капъкуле той се натъква първо на корумпирани български митничари, а след това на малолетни циганки, които проституират край пътя.

"България някак успя да влезе в Европейския съюз и границата й бързо се превърна в едно от най-уязвимите места, защото привлича като магнит всеки, който иска да влезе в Европа нелегално и да се добере до по-богати пасища като Германия и Франция. Ако се съдеше по камионите и физиономиите наоколо, нямаше недостиг на опитващи и трафиканти на хора."

 

Българският митничар, посрещнал Пилигрим е описан така: "Беше на моите години, твърде пълен, а униформата му изглеждаше така, сякаш в нея е спал по-дебел от него."

 

Героят преминава благополучно границата, но след като е дал рушвет на българския митничар. След това се оказва на тъмен, сюрреалистичен път, водещ към Свиленград. Отсрани се виждат десетки проститутки, повечето "малолетни циганки с къси кожени полички". "Повечето са почти деца по бельо и дрехи от имитация на кожа, чийто живот се върти около кабините на камионите или задните седалки на колите. При бременност услугите им се продават по-скъпо и не е нужно да си гений, за да видиш, че отглеждането на сираци е единствената развиваща се индустрия на страната".

Така авторът на най-големия бетселър през 2014 Тери Хейс видя България. Книгата му е преведена на над 30 езика в милиони тиражи само за няколко месеца. Единствената ни утеха е, че подобни и дори още по-мрачни са описанията за Турция и корупцията в тамошните полиция и прокуратура.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5052 |02.01.2015 Всеки четвърти пушач в България купува контрабандни цигари . 97| 19706 |31.12.2014 Скандални факти за ДПС: Идеолози се борели да сринат България . 7| 4853 |29.12.2014 БСП Лява България настоява за активна роля на НС в политиката за българите в чужбина . 1| 4451 |28.12.2014 Ивелина Василева: Обявен е код червено за сняг в Сърбия до границата с България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads