Реклама / Ads
7| 6636 |17.11.2015 НОВИНИ

Само във Фрог: Близък на КОЙ прокурор прати сигнала за ваксините при арменския поп

.
Соченият за близък до КОЙ зам.-главен прокурор Борислав Сарафов не е дал зелена светлина да се търси наказателна отговорност за вноса на опасните ваксини с живак за хепатит В от Турция. Той е наредил със сигнала на Фрог нюз да се заеме единствено Върховна административна прокуратура, съобщиха от държавното обвинение.
 
Институцията може само да установи само дали има извършено някакво административно нарушение и нищо повече. На практика Сарафов не е позволил  дори да се  проверят скандалните факти, изнесени в разследване на медията ни. Така мистерията защо и от кого са внесени опасните ваксини, съдържащи недопустимо много живак, и за какво са щели да бъдат използвани, остава неразгадана.

Проверката от ВАП се намира в задънена улица. Както вече ви информирахме от държавното обвинение са направили запитване до Изпълнителната агенция по лекарствата относно вноса на ваксината Еувакс срещу хепатит В. Срокът за отговор беше 10 дни, но от ведомството на министър Петър Москов са запазили пълно мълчание. Нещо повече, наложило се е прокуратурата да изпрати второ напомнително писмо на 13 ноември т. г, с което отново се настоява за отговор.

Оказва се, че правилата в държавата така са направени, че ИАЛ може и да отговори, но само ако има желание. Това означава на практика, че в България липсва какъвто и да е контрол върху институциите. Умишлено или не са направени куп вратички, през които безпроблемно да се изнизват, ако са сгафили. Липсва и всякаква възможност при нарушение или престъпление, да се потърси отговорност на управляващи и чиновници. Подобни случаи са единични и те са свързани само с решимост за политическа саморазправа.

В средата на тази година са внесени 100 000 опасни ваксини за деца, но разследващите органи не се трогнаха от факта, че инжектирането на опасната ваксина на толкова много деца може до доведе до национална катастрофа.

В опита си да се защити Петър Москов заяви, че ваксините може да се използват за възрастни и бежанци. Фрог се сдоби с нови документи, от които става ясно, че ваксините са за деца и трябва да се използват само в рамките на имунизационния календар. Скандалното е, че под въпросния документ стои подписа лично на Москов. Опитите ни да му зададем куп въпроси, свързани с ваксините, удрят на камък.

Повече за разследването четете ТУК.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4319 |17.11.2015 Москва обяви: Катастрофата на самолета е терористичен акт! . 0| 4015 |17.11.2015 Кампания на Неков: Заедно за признаване на уменията, придобити от самостоятелното обучение . 7| 4322 |17.11.2015 Русия: Бомба е свалила самолета на Синайския полуостров . 1| 4229 |17.11.2015 Само във Фрог: Туцо от „Килърите” иска да духне от ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads