Реклама / Ads
8| 8780 |03.07.2018 НОВИНИ

Само във Фрог: Писанчовото от ДАНС-Плевен напира за пенсия след интерес на прокуратурата към работата му

.
Шефът на ДАНС-Плевен Николай Петров
Шефът на ДАНС-Плевен Николай Петров, известен сред колегите си като „Писанчовото”, напира да се пенсионира по болест. Петров се прочу след като оглави родното ФБР в Пловдив. В началото на тази година, след като Фрог публикува секретни документи на въпросното звено, Петров бе преместен на същия пост, но в Плевен.
 

Припомняме ви, че шеметната кариера на Николай Петров в тайните служби, който иначе е учител по физическо и често пази вратата на махленски футболен отбор, озадачи всички. Колегите му не крият, че негов ракетоносител е бившия председател на ДАНС Владимир Писанчев и кръга КОЙ. Началническият му пост в Града под тепетата се съпътстваше с множество скандали.

 

Любопитното е, че след преместването в Плевен, Писанчовото започнал да излиза отпуска. Ненадейно от Софийска градска прокуратура се поинтересували за хората, които са извършили проверка на пловдивски строителни фирми. Причината-същите тези фирми били изнудвани от местни величия да платят шестцифрена сума, за да бъдат оставени да си вършат работата при пълен комфорт. Бизнесмените, обаче се заинатили и не си платили „данък спокойствие”. Ударно срещу тях се задействала държавната машина в лицето на всички възможни институции, разкриха за Фрог източници от ДАНС. В атаката се включило и пловдивското ФБР, управлявано тогава от Николай Петров. Почувствали се рекетирани, бизнесмените сигнализирали държавното обвинение за натиска.

 

Любопитното е, че малко след проверката на СГП, Петров се задействал да се пенсионира по болест. Според източниците ни, искал това да стане през Централна експертно – лекарска комисия към Медицински институт на МВР, която е със статут на Териториална експертна лекарска комисия /ТЕЛК/ в МВР.

 

„Онези местни величия, които искаха парите се скатаха. Сега трябва някой да опере пешкира”, коментираха от ДАНС. По думите им, още с преместването на Николай Петров в Плевен, са му показали „скрит червен картон”. „Така се прави обичайно, когато трябва да подскажат на някой, че в момента не е удобен и трябва да се махне. При дисциплинарно уволнение загубата на обезщетението, в размер на 15 брутни заплати, не е желателно, допълниха контраразузнавачите. А за изненадващия мерак на Писанчовото да се пенсионира по болест, те уточниха, че при „установяване” на временна нетрудоспособност може да се изчакат по-добри времена, когато здравословното му състояние внезапно може да се подобри. Не изключват тогава Николай Петров да се събуди назначен на още по-висок пост.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6512 |02.07.2018 Първо във Фрог: ГДБОП си купува лимузина за 100 000 лв. . 0| 4069 |01.07.2018 Дадоха само вода на наводнените семейства в Роман . 13| 8387 |30.06.2018 Явор Джиджев за Фрог: Осъдих прокуратурата за близо 900 000 лв. Печално е! . 1| 4010 |29.06.2018 Свлачище затвори част от пътя София-Самоков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads