Реклама / Ads
7| 2516 |09.02.2024 НОВИНИ

Сарафов: Гешев изплува при кръговете около Пепи Еврото и Мартин - Нотариуса

.
Има едно име, което излиза "пред скоби" и в двата кръга и това е на бившия главен прокурор (Иван Гешев), той е свързан и с двата кръга около Петьо Петров-Петьо Еврото и Мартин Божанов-Нотариуса. Името му излиза като информация. 
 

Това заяви пред журналисти изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов. 

 

Още вчера ФрогНюз писахме, че след като от Софийската градска прокуратура обявиха, че не са намерени данни Делян Пеевски да се е познавал с убития в столичния кв. “Горна Баня” Мартин Божанов с прякор Нотариуса и съответно няма да бъде разпитан, под въпрос остана името на Иван Гешев и дали той ще бъде привикан на разпит. Прокуратурата съобщи, че от 2023 г. работи по досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, за имотни измами и пране на пари. Били са в готовност да повдигат и обвинение, още преди Божанов да бъде убит. От СГП обвързаха екзекуцията му с досъдебното производство. Има данни, че в групата участват и юристи. 

 

Името на Гешев вчера остана встрани, но изглежда днес то е на фокус. 

 

“Проверката започва. Поканих колегите от СРП на общо събрание, за да можем да поговорим и да оглася пред тях ревизията, която започва от днес. Тя ще проверява цялостно работата на Районната прокуратура. Има много достойни магистрати, но дори и 5-10-15 дела да са изтъргувани в някой клуб или някъде другаде под влиянието на някой лобист, това означава, че има огромен проблем и че се търгува със справедливост и човешки съдби. Това не е допустимо и трябва да се преустанови. Имам своите критики към СГП и в съвещанията, които съм провеждал съм искал по-бърза, по-активна работа по делото. Обвинението на СГП за Мартин Божанов-Нотариуса, което колегите подготвяха закъсня. Понякога уличната справедливост е по-бърза и ни изпревари“, каза Сарафов.





Той обясни, че амбицията е да се изчисти, ако има петно на прокурорската тога.


По думите му ще се проверяват и конкретни дела, и конкретни магистрати, които станат известни, че са част от определени кръгове и "търгуват със справедливост и правосъдие", като такива имена ще излизат всеки един ден.


Той посочи, че няма данни за политици, които да са свързани с Мартин Божанов, но има за магистрати.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2522 |09.02.2024 Ген. Събев: Ако светът признае анексираните от Русия земи за нейни, отваря кутията на Пандора . 1| 2493 |09.02.2024 Пентагонът: САЩ ще работят ефективно с новия главнокомандващ украинската армия . 2| 2376 |09.02.2024 Кирил Вътев: Предлагаме на земеделците следното – за най-малките най-много, за най-големите съвсем малко . 8| 2906 |09.02.2024 Костадин Ангелов претупва скандала с правителствената болница "Лозенец" и имитира ангажираност в здравната комисия?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads