Реклама / Ads
22| 4949 |18.02.2014 НОВИНИ

Създават парламентарна група на независимите?

.
Светлин Танчев и Георги Марков Източник: Нова телевизия
Напълно вероятно е да се създаде нова парламентарна група в парламента - на независимите народни представители.
 

Това коментираха двамата независими депутати, отцепили се от групата на ГЕРБ Светлин Танчев и Георги Марков в сутрешния блок на Нова телевизия. Искаме или не, тази група ще дойде от само себе си, каза Марков. Мнението му подкрепи и колегата му Светлин Танчев.

Относно слуховете, че и Вежди Рашидов ще напусне партията на Борисов те коментираха, че Вежди Рашидов е уважаван човек и ако наистина са го обидили, ще напусне, но няма да стане независим депутат, а ще напусне парламента.

По повод напускането на групата от Красимир Стефанов и двамата казаха, че това вероятно си е негово решение, което потвърдиха и за самите себе си, отричайки причина да е била допир до правосъдната система.

„В момента съм абсолютно независим. Решението си е мое и никой не ме е натискал”, каза Танчев. По думите му политическият живот в България позволява в общественото пространство да се пускат клевети, както тази за делото срещу майка му. На въпрос защо не напусне парламента Танчев отговори, че когато не сме съгласни с нещо трябва да отстояваме позициите си. „Ако всеки нормален и кадърен човек замине от България, кой ще остане в страната”, попита той.

Според него колегата му Красимир Стефанов не е станал депутат от ГЕРБ заради „правилната проверка" на имотите на Цветанов.

Георги Марков, попитан източвал ли е ДДС, каквото дело е имало срещу него, той отрече и попита: „Ако имах вина дали щях да седя тук и в парламента”. „Бях много дребна риба, за да бъда контролиран. Аз показах колко съм зависим. За мен е най-добре да бъда мъченик, но не е така”, добави още Марков.

За осигуряване на парламентарния кворум Георги Марков заяви, че парламентът трябва да работи, без да отговаря конкретно дали независимите депутати ще го осигуряват или не. По отношение на „Атака" той каза, че те няма да напуснат, защото излязат ли от този парламент, никога няма да се върнат. Те са заложник и така ще си останат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5483 |29.01.2014 Страхил Ангелов се отказа от шефския пост на Групата за приятелство със Сирия . 0| 5711 |28.01.2014 ЧЕЗ: Срокът за сключване на договор за участие в балансираща група е удължен . 13| 5197 |17.01.2014 Парламентарната комисия прие изборния кодекс . 12| 4741 |16.01.2014 Напусналият ГЕРБ Танчев: Не исках да съм част от група, отдалечаваща се от ценности

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads