Реклама / Ads
27| 28357 |14.05.2014 НОВИНИ

До гл. секретар на МВР: Спрете рекета на полицаи в София!

.
На 20 м от това място дебнат охранителни полицаи...
Шофьори в столицата са подложени на жесток рекет от униформени полицаи. Служители на Охранителна полиция (не на КАТ) дебнат в засада на супер неудобни места и спират коли уж за обикновена проверка или акция, както обясняват някои от тях. Веднага започват да се заяждат и заплашват, че "ще се пишат актове" за измислени нарушения и дребни пропуски, алармираха Фрог нюз гневни граждани.
 
Едно от най-абсурдните места, където ченгетата "ловят балъци", е алея "Яворов", под моста на "Цариградско шосе" - "ръкавът", който извежда в посока х-л "Плиска". Там е толкова тясно, че спрените автомобили са принудени да се качват на тревната площ или затапват целия автопоток. На униформените обаче не им пука. Там те действат от понеделник.

Аналогична е ситуацията на кръстовището на бул. "Цариградско шосе" и бул. "А. Сахаров" в Младост - срещу МОЛ-а. Там охранителните полицаи спират колите непосредствено след светофара, което реално застрашава цялото движение и създава сериозни предпоставки за произшествия.

 

Друго любимо място за "капани" е в уличката до "Макдоналдс" в "Младост" 2, където в момента е отбит целия поток от бул. "Ал. Малинов" заради изкопните работи по строителството на метрото. Хиляди коли се редят на опашка, за да преминат през улея, движат се с 2-5 км в час, а полицаите си набелязват жертви и ги спират, предизвиквайки гневни реакции на изнервените шофьори. Колите с номера на градове извън София са предпочитани жертви.

 

Един от "капаните" за шофьори - алея "Яворов" и бул. "Цариградско шосе".

 

И трите "лобни" места са такива, че не предполагат никакви нарушения. В същото време обаче затормозяват движението и създават реална опасност за тежки пътно-транспортни ексцесии.

 

Граждани са категорични, че въпросните места за рекет се използват от години. Мнозина са се оплаквали, медиите са писали по въпроса, но от МВР не си мърдат пръста.

 

Малък коментар: Сигурно главният секретар на МВР Светлозар Лазаров е зает да преборва организираната и неорганизираната престъпност у нас, в Европа и по света, както и с анализиране на перфектната акция в Лясковец. Не е лошо обаче да отдели няколко минути, за да се информира какво вършат негови служители под носа на ръководството. Да види и с какви униформи са нагиздени (неизгладени, мръсни, провиснали...), какъв език използват в "диалога" с гражданите и странния маниер на действие, който силно напомня поведението на мутрите, което Лазаров несъмнено познава. За наднорменото тегло на някои от служителите на реда да не говорим...


Професионалистите в МВР и полицията в частност, не заслужават няколко лекета и мутри в униформи да петнят тяхното име.


А може пък въпросните ченгета да са платени провокатори от политически противници на ДПС и БСП, които имат задача да откажат колкото може повече хора да подкрепят въпросните формации на изборите. Гениално хрумване, г-н главсек! Ще ви удължат мандата...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5862 |07.05.2014 Кр. Янков: Ретроградно е президентът да назначава главния секретар на МВР . 8| 5465 |22.04.2014 Секретарят на Външно повиши брат си . 34| 5955 |14.03.2014 Главният секретар загубил приятел в операцията в Лясковец . 5| 7099 |30.01.2014 Инсулти убиха главния секретар на "Мултигруп"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads