Реклама / Ads
26| 4940 |20.03.2014 НОВИНИ

Сергей опровергава: Брат ми няма концесии в Карадере

.
Източник: Булфото
Не е вярно, че брат ми има концесии за строеж в местността Карадере. Това заяви пред журналисти в Брюксел лидерът на БСП Сергей Станишев.
 

"Българските медии пишат какви ли не лъжи, спекулации и глупости. Няма нито един факт зад това", подчерта той. Попитан какъв всъщност е случаят, Станишев отговори, че няма представа.От своя страна прeмиерът Пламен Орешарски, който също е в Брюксел за участие в Европейския съвет, уточни, че не знае да е дадена концесия.  „Имахме заявено намерение от английска инвестиционна група. Това, което вчера решихме, е правителството да осъществи административно подпомагане, а тепърва предстоят процедурите и ОВОС. Законът в никакъв случай няма да бъде заобиколен", заяви министър-председателят.

Вчера правителството одобри пореден проект за застрояване на Черноморието, за който вървят слухове, че е свързан с брата на Станишев - архитект Георгий Станишев. Става въпрос за инвестиционен проект на стойност 100 млн. лева в община Бяла. Проектът трябва да се изпълни в местността Карадере, южно от Варна. Карадере попада в защитената мрежа „Натура 2000", в защитена зона "Камчийска планина" за опазване на дивите птици и защитена зона "Плаж Шкорпиловци" за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна.

Според съобщението на сайта на Министерския съвет проектът предвижда изграждане на три хотелски структури и зони за обществено обслужване, част от голям комплекс с курортно предназначение, върху собствени имоти в община Бяла. Проектът ще се изпълнява от „Мадара Юръп" АД и предвижда създаването на 500 работни места в общината, чието ниво на безработица към момента е над средното за страната. Държавата не поема финасови задължения, но административните срокове за изпълнение на проекта ще бъдат съкратени.

„Мадара Юръп" е компанията, която иска да строи ваканционен комплекс в Карадере на стойност 220 млн. евро. Този комплекс е продължение на проекта „Блек сий гардънс", в който участва архитект Георгий Станишев, както и архитект Норман Фостър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 114| 5252 |20.03.2014 Червен депутат: Русия иска братски държави на Балканите . 18| 7546 |18.03.2014 Сергей Станишев за НЕК: Ще защитаваме потребителите и държавата . 1| 5876 |17.03.2014 Двама братя загинаха на път за Слънчев бряг . 9| 6060 |07.03.2014 Светлозар Лазаров няма информация за братя Галеви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads