Реклама / Ads
28| 8275 |09.09.2009 НОВИНИ

Сергей Станишев поднася цветя под пречупен кръст

.
Венци от БСП за загиналите Източник: Неделчо Хазърбасанов
Председателят на БСП и екс-премиер Сергей Станишев отбеляза днешният празник досущ като преди 20 години – с тържествено поднасяне на венци и митинг поклонение, посветени на поредната, 65-годишнина от 09.09.1944 г.
 



Верният електорат на БСП е верен и на традициите!


С една малка разлика – вместо обичайното място – Паметника на съветската армия, традиционното червено тържество се състоя пред Братската могила в Парка на свободата. Свидетелите на тържествената част, а именно поднасянето на цветя от Сергей Станишев и Корнелия Нинова, станаха верни на БСП симпатизанти, предимно от третата възраст. Достатъчно ентусиазирани от тържеството, че с готовност биха тръгнали и на манифестация по жълтите павета, стига да имаше кой да ги да зарази с подобаващ ентусиазъм и да ги поведе смело напред. За съжаление, Сергей Станишев не демонстрира подходящо за тържествени шествия настроение. Пък и нямаше как да го направи, след като от очакваната многолюдна група от членове на Изпълнителното бюро на БСП, на Националния съвет на партията, както и народни представители от Коалиция за България не се събра, за да уважи скромното тържество в парка.



Сергей Станишев поднася цветя на Братската могила под стих на Ботев и пречупения кръст на Хитлер

За компенсация пропусналите дневното събитие на БСП в Парка на свободата, има и определен тържествен концерт тази вечер, в кино „Люмиер", в Националния дворец на културата, в чиито рамки се очаква Сергей Станишев да произнесе тържественото си слово по случай годишнината.



Носталгия за времето преди 20 години...

Междувременно депутатите почетоха датата 9-ти септември и всички загинали за своите идеали през 20-ти век с минута мълчание. Почит бе отдадена и на десетките хиляди жертви на комунистическия терор, започнал на 9-ти септември 1944 година. Заупокойна литургия бе отслужена в  храм "Св. Георги" пред НДК, където върху гранитни блокове са изсечени имената на жертвите на БКП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5059 |09.09.2009 С. Станишев и М. Димитров единодушни - 9.09. ни разделя . 13| 4463 |05.09.2009 Станишев и компания с ореол, плашат с бюджет 2010 . 2| 4840 |04.09.2009 Преизбирането на С. Станишев - лош вариант за БСП . 1| 4766 |04.09.2009 Ген. В. Танов: Странно е Станишев да не е получил доклада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads