Реклама / Ads
5| 6523 |09.09.2010 НОВИНИ

Сериен убиец уличил прокурора лихвар

.
Бисер Михайлов
След шумния публичен арест, днес рано сутринта пернишкият заместник-окръжен прокурор Бисер Михайлов бе освободен под парична гаранция от 5 хил. лв. Подробности не се съобщават от МВР и ДАНС.Софийска градска прокуратура пък му повдигна обвинение само за принуда.
 
 Това съобщи говорителят на главния прокурор Стелиана Кожухарова. На Михайлов е определена и мярка за неотклонение парична гаранция от 5000 лв. Сигналът в прокуратурата по този повод е подаден през април.

„Вината на Михайлов ще се търси и установява за това, че е принудил лице от женски пол от Перник да поеме имуществено задължение в размер на 10 000 евро, като я е заплашил с насилие и със саморазправа и с телесни увреждания както спрямо нея, така и спрямо членовете на семейството й. По отношение на Михайлов е определена парична гаранция в размер на 5000 лв. като мярка за неотклонение. Това е единственото обвинение, което е повдигнато на лицата", обясни още Кожухарова.

В миньорския град пък се твърди, че строителен предприемач от Перник издал заместник-прокурора, който бе арестуван за изнудване и лихварство днес сутринта, съобщиха информирани източници. Той се занимавал с поставяне на паркет, гипсокартон, лепене плочки и др. Запознати твърдят, че изнудваните са Калин и Ирина Л. Техният бизнес западал и те натрупали борчове към много хора в града. „Калин е много некоректен човек. Дължи пари на половината град. От доста време се е покрил и не е в Перник. Поне от половин година го няма“, твърдят информирани източници, цитирани от пернишкия сайт "Мироглед".

Серийният убиец Станислав Ангелов – Сиси също уличи заместник-прокурор Бисер Михайлов във връзки с мафията. Това стана на едно заседанията срещу него по обвинение в убийство на наркодилъра Николай Христов – Хайо. Тогава Сиси пожела да даде обяснения и заяви пред магистратите, че Бисер Михайлов и окръжният прокурор Пламен Найденов играят заедно карти с подземния бос Васил Арарски – Райко Кръвта, който беше показно разстрелян през 2005 г. „Окръжният прокурор ме караше да свидетелствам срещу Тодор Неофитов – Ханс и Николай Николов. Обясних, че втория не го познавам и няма да дам показания. Той обаче ми заяви, че е опасен човек и е за затвора. Обеща ми да сключи споразумение с мен само за лихварство, което било по-стара професия от проституцията“, каза пред смаяните магистрати Сиси. Двамата прокурори отхвърлиха обвиненията като абсурдни и несъстоятелни. Бисер Михайлов обясни, че той е прокурор по дело на Сиси за тройно убйство и това е причината за нападките му. Пламен Найденов пък е държавен обвинител по процеса за разстрела на дилъра Николай Христов – Хайо. „Вероятно Бисер е натопен. Той е изключителен професионалист и не можем да повярваме, че е замесен в лихварска дейност“, заявиха негови колеги. Арестуван бе и брата на Михайлов Веселин – Доктора. Той
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 7210 |09.09.2010 Белезници за прокурор-лихвар в Перник . 3| 5237 |20.08.2010 Убиецът на Белнейски остава в ареста . 1| 5061 |17.08.2010 Убиец получи 12 г. затвор . 15| 4717 |13.07.2010 Убиецът в Овча Купел заловен?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads