Реклама / Ads
12| 6036 |30.05.2008 НОВИНИ

Сестрите Белнейски - жертви на катастрофа?

.
Защо и кой е крил истината повече от две години? Как обществото ще посрещне тези разкрития, ако се окажат истинни? Това са само част от въпросите, след като става ясно, че има основни грешки в първата съдебно медицинска експертиза на телата на сестрите Белнейски.
 

Няколко основни грешки в първата съдебно медицинска експертиза на телата на сестрите Христина и Росица Белнейски са подвели полицията, научихме от БTВ. Сега се оказва, че сестрите всъщност са загинали при катастрофа, а не са изнасилени, както се твърдеше повече от две години. Телата им впоследствие са преместени в местността Грамадите край Брацигово, където е инсценирано изнасилване. Тази теория е на най-големия български експерт по съдебна медицина професор Стойчо Раданов

Frognews.bg припомня, че двете сестри изчезнаха в нощта срещу 28 януари 2006 г. Тази седмица телата на момичетата бяха ексхумирани за нова експертиза, с цел по-точно определяне на механизма на причиняване на телесните увреждания и причините за смъртта им. Според специалисти по телата на момичетата е имало увреждания на главата, на шията, на меките тъкани, черепа и лицето. От счупванията на костите става ясно, че е имало удар с твърд предмет.

Първата експертиза, за която сега се смята, че е подвела полицията, е изготвена от доц. Мария Грозева. Сега тя твърди, че твърденият на проф. Раданов съществуват само във въображението му на манипулатор. Майката на двете момичета пък вчера каза, че досега никой не й е казвал, да е имало катастрофа.Тогава не е бил викан специалист, завеждащ катедра по Съдебна медицина. Според съдебните медици по изчезналите дрехи на Белнейски не е изключено да е имало следи от автомобила, който ги е блъснал. От прокуратурата в Пазарджик отказаха всякакъв коментар по случая и заявиха, че окончателният резултат трябва да е готов в едномесечния срок.

В сферата на догадките е, че очевидно убиецът в стремежа си да прикрие своя профил е изградил профил на убиец-изнасилвач от цигански произход, което беше тиражирано дълго време след престъплението.

Не е случаен и фактът, че за грешките в първата съдебно медицинска експертиза на телата на сестритенаучаваме едва след скандала в МВР и след експертизата на Скотланд ярд, където вероятно са посочили съмнителните факти.

снимков колаж на агенция Фокус 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7300 |13.05.2008 Кримисагата "Кой уби сестрите Белнейски" с нов сезон . 2| 5245 |07.03.2008 Шефът на БДЖ Олег Петков го отнася заради пожара и жертвите . 2| 9865 |04.03.2008 Жертвите на пожара станаха девет, 5 март – ден на национален траур за тях . 2| 5450 |02.03.2008 Шест от жертвите на пожара във влака вече са разпознати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads