Реклама / Ads
Frognews
7| 4964 |11.06.2013

Шефът на ДКЕВР: Ценообразуването на тока ще е ясно до края на седмицата

.
Анжела Тонева, председател на ДКЕВР
Анжела Тонева, новоизбраният председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), представи новия състав на комисията след края на днешното редовно заседание.

Новата методика за ценообразуване на елекроенергията трябва да бъде представена до края на тази седмицата, заяви Анжела Тонева. Тя обясни, че новият механизъм е продължение на започнатите промени от служебното правителство.

„Задачите, които ДКЕВР си поставя, е да работи в дългосрочен план за създаването на възможности за освобождаване на износа на електроенергия, което ще подпомогне за това централите да работят", посочи Анжела Тонева и добави, че сред приоритетите на комисията са и създаването на анализи и оценки на всички фактори, които оказват влияние върху крайната цена на електроенергията, както и промени в работата на администрацията на комисията.

По отношение на това, кога могат да бъдат въведени нови цени на електроенергията, Анжела Тонева заяви, че комисията и в момента работи за това, но има сериозно изоставане в работата.

„Амбицията ни е не само цените да влязат най-скоро, но и търговските правила за работа на пазара, както и издаването на лицензите на доставчиците и всички други документи, които са необходими за това да заработи пазара", посочи още председателят на ДКЕВР.

За водния и енергийния сектор ще отговарят следните членове на ДКЕВР:

Илиян Христов Илиев дълги години е работил в сферата на енергетиката. Бил е служител в „Електроразпределение Плевен", след това в „ЧЕЗ Разпределение - България". Служител е в ДЕКВР от 2012 година. Илиев ще отговаря за ресора - „електроенергетика".

Михаил Димитров също е работил в сферата на енергетиката. Бил е главен енергетик, след което директор на „Топлофикация - Правец", от 2000 година - 2007 година е работил в ДЕКВР, има опит и по отношение на фотоволтациите. Ресорът, за който ще отговаря Димитров, е „топлоенергетика".

Димитър Димитров с 15-годишен опит в енергетиката, насочен към природния газ. Природният газ ще бъде и ресорът на новоизбрания член на комисията Димитър Димитров.

Илиян Борисов ще отговаря за водния сектор в ДКЕВР.

Еленко Божков е с 34-годишен опит в енергетиката, ще отговаря за ценообразуването и пазарите на електрическа енергия.

Милена Миланова
е преизбрана за член на ДКЕВР.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Шефът на ДАИ София: И мои служители возят нелегално, но няма доказателства 1| 5615 |07.06.2013 . Шефът на НЗОК: С това правителство няма да продължим 11| 4324 |04.06.2013 . Тръгна си шефът на Столичната полиция, след него и други 33| 4321 |03.06.2013 . Шефът на ДАНС си тръгна, нарочен за скандала “Галерия” го замества 17| 5962 |30.05.2013

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ