Реклама / Ads
0| 3606 |05.12.2023 НОВИНИ

Шефът на ООН настоя за трайно прекратяване на огъня между Израел и Хамас

.
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Източник: БГНЕС
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш отново поиска прекратяване на огъня, след като израелските военни разшириха операциите си срещу ислямистката организация Хамас в южната част на ивицата Газа, съобщи ДПА.
 

"Повтарям призива си за трайно хуманитарно прекратяване на огъня в Газа, безусловно и незабавно освобождаване на всички заложници и безпрепятствено и трайно постъпване на хуманитарна помощ за посрещане на нуждите на хората в цялата ивица Газа", написа той в своя публикация в "Екс".

 

Шефът на ООН настоя за "истинско хуманитарно прекратяване на огъня" между Израел и Хамас и миналата седмица. Хуманитарните организации вече все по-често критикуват действията на израелската армия за това, че изострят страданията на цивилното население, посочва ДПА.

 

Междувременно говорител на израелската армия отрече да е имало пореден пълен срив на телекомуникационните услуги в ивицата Газа. Говорителят на Израелските сили за отбрана Джонатан Конрикус коментира пред американската телевизия CNN, че е успял да гледа на живо палестинска пропаганда в "ТикТок". Журналист от CNN бе отправил запитване към него във връзка с обстоятелството, че телевизионният канал не успял да проведе планирано интервю с Международния комитет на Червения кръст поради "затъмнение" на комуникациите. Конрикус каза, че мрежите в Газа може и да не са перфектни, но не е имало срив.

 

По-рано базираната на Западния бряг палестинска компания "Палтел" (Paltel) заяви, че телекомуникационните услуги в ивицата Газа отново са претърпели срив. Базираната във Великобритания организация "Нетблокс" (Netblocks), която следи за прекъсванията на интернет връзката, също публикува информация, според която всички мобилни услуги, интернет услуги и стационарни телефони в анклава са спрели да функционират.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7203 |05.12.2023 Българското доброволчество: Смели сърца, дъно, кючек и шербетени репортажи . 0| 4557 |05.12.2023 Европейските туроператори посрещат със смесени реакции промените в директивата за пакетни пътувания . 3| 3776 |05.12.2023 Украйна е свалила 10 от общо 17 руски дрона по време на атаки тази нощ . 1| 5101 |05.12.2023 Започва юбилейният Софийски международен панаир на книгата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads