Реклама / Ads
13| 11027 |27.10.2014 НОВИНИ

Шефът на СВДР: Убийството на компютърджията Н. Младенов се разплита

.
Младен Мартинов
По случая с убития компютърен специалист Николай Младенов се работи усилено и има ясни насоки. „Напреднали сме много, но няма да издам подробности, за да не преча на разследването”, твърди шефът на столичната полиция. Това казва шефът на СДВР комисар Младен Маринов.
 
Още един полицай се е подложил на полиграфа по случая „Борислава”. Целта ни е истината да излезе наяве, като твърди стоя зад хората си и им вярвам. Важно е обществото да разбере истината по случая.

Маринов обяснява пред "Телеграф", че както и при полицайката от 4-то РПУ Нели Върбанова, която е издържала теста и е казала истина, така и с проверката на колегата й, целта е не да се докаже дали студентката лъже, а какви са били действията на служителите от МВР.

Той отново посочва , че Борислава Латинова не е била обискирана, а само проверана. "Служителите ми твърдят, че нито е имало събличане, нито грубо отношение", казва Маринов.

На въпрос вярно ли е, че Борислава Латинова и нейните придружители са били с извадени джобове - с хастара навън и, че като са видели патрулката са хвърляли в движение нещо през прозорците, Маринов обяснява. "Ще ви отговоря така - след като й е извършена проверка, означава, че по някакъв начин е предизвикала интереса на полицаите. В доклада на Върбанова пише, че езиният джоб на якето на Латинова е бил изваден, но не е намерено нищо съмнително у нея впоследствие. Това са дребни белези, на които полицаите обръщат внимание".

Маринов разкрива също така, че в момента има две големи банди, които извършват обири по домовете. „В групите са се внедрили нови лица, но имаме информация и е въпрос на време, за да ги хванем”, добавя той.

Шефът на полицията хвърля светлина и върху разпространението на наркотици в столицата. „В момента най-разпространяваната дрога е марихуаната, защото е евтина и се отглежда лесно. Напоследък синтетичните наркотици започнаха да се бъркат в домашни условия и те се разпространяват в тесен кръг. Най-често дилърите са тийнейджъри, като във всеки квартал има такива малки групи. Иначе две са големите групи, които се занимават с разпространение на дрога, но ги следим”, завършва комисарят
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5496 |24.10.2014 Шефът на ДАИ Плевен с три повдигнати обвинения . 2| 4395 |21.10.2014 Шефът на червените в София: БСП ще е в опозиция . 1| 4581 |07.10.2014 Ексшефът на "Булгаргаз" поема „Южен поток България” . 5| 4547 |06.10.2014 Шефът на ЕНП хвали Бойко Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads