Реклама / Ads
9| 5585 |11.03.2013 НОВИНИ

Шести ден мистерия с отвлечената Лара

.
Дъщерята на Брендо - Лара Банева Източник: Фейсбук
Шести ден вече похитителите на Лара мълчат. Все още не е искан откуп за отвлечената 10-годишна дъщеря на сочения за кокаинов крал Евелин Банев – Брендо.
 

От МВР отрекоха всякакви спекулации за вече приготвена сума 2 млн евро откуп от майката на детето Моника Добринова. "Категорични сме, че такова нещо няма. Няма никакви приготвени суми. До момента не разполагаме с информация къде се намира и как се чувства Лара.", признаха от ведомството, предава Стандарт.

"Всичко необходимо по случая от нас е направено", каза и главният секретар на МВР комисар Калин Георгиев  в предаването „Хрътките” по bTV. Той призовя медиите да не спекулират с анализите и версиите, за да не застрашат живота на Лара. Момиченцето бе похитено на път за училище от маскирани нападатели, които простреляха шофьора  й и я натъпкаха в джип.

Другият апел на Георгиев бе гражданите да сигнализират органите на реда, ако забележат съмнителни автомобили, необитаеми къщи, в които сега има хора, както и на необичайни ситуации и покупки.   

Според експерти все по-вероятна изглежда хипотезата, че момиченцето не е отвлечено заради откуп. Ако похищението е направено, за да се затвори устата на Брендо по делото „Кокаинови крале” в Италия, съществува вероятност детето да не бъде освободено до края на април, когато се очаква процесът да приключи.

Остава в сила и другата версия, че е възможно руски групировки, на които Брендо дължи пари, да се опитват да го притиснат. През последните години Евелин Банев посредничил при изкупуване на големи комплекси по Слънчев бряг от името на руски групировки и олигарси.

Бандитите от групата на "Наглите", които са в затвора, са разпитани за отвличането на Лара, научи "Стандарт". Не стана ясно какво са разказали на разследващите, но вероятно са споделили за това какво знаят за отвличането. Разследващите ще разпитат и двамата от групата за отвличания, които не бяха задържани -  Павел Петков и Цветозар Славчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5248 |13.02.2013 Шестимата младежи, изпили 3 л. течност за чистачки. Сега се борят за живота си . 8| 5648 |12.02.2013 Шестима шефове на ФНИ подали оставки . 2| 6724 |05.01.2013 Драма в Алпите: Шестима руснаци се размазаха в пропаст . 14| 6833 |29.12.2012 Мистерия с брутално обесената в Танзания българка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads