Реклама / Ads
28| 4506 |11.12.2008 НОВИНИ

Ще се пуши ли или не пред МВР?

.
Причините за "пушенето" и субектите, които духали върху въгленчетата в МВР, обсъдиха бивши вътрешни министри и спецове. Мизерията, характерна за цялата държава, провокирала протеста.
 

 

В МВР през последните четири години се извършиха две абсолютно безсмислени реформи, обяви по НТВ ексвътрешният министър Емануил Йорданов. Според него понастоящем министерството се въртяло около оста си. Румен Петков започнал реформа в министерството, а сега тя се отричала от Михаил Миков. Той на свой ред започнал реформа по-малко от година преди края на мандата и преди изборите, след които БСП нямало да е на власт. Йорданов напомни, че преди години той самият работел с двама заместник-министри; сега те били петима и никой не знаел какво точно правят. Бившият вътрешен министър коментира, че са създадени и много предпоставки за възникване на конфликти в министерството, една от които разликата между ДАНС и МВР.

Що се отнася до протеста на полицаите, той не бил новина, защото го имало при всички предишни правителства, заяви друг бивш вътрешен министър, понастоящем адвокат - Виктор Михайлов. Условията, в които работели полицаите той определи като катастрофални заради мизерията и ниското възнаграждение. Тези проблеми се трупали във времето, а и социалното положение на полицаите било свързано с общото състояние на държавата. 

Не е важно дали ще падне „пушенето”, а дали ще започнат да падат проблемите, които не се решават бързо в МВР, категоричен беше по същата тема и бившият секретар на МВР Цвятко Цветков. Той виждал напрежение в МВР, но там имало и въгленчета, върху които се духало. Цветков конкретизира, че от ГЕРБ духали яко по въгленчетата. В предизборна ситуация политиците се съобразявали само с партийните си интереси, вместо да търсят общо решение на проблема, обобщи Цветков. 

Днес ще стане ясно пада ли "пушенето" пред МВР, заяви Емил Рашев от Националния полицейски синдикат. Той уточни, че синдикалните организации не са търсени за какъвто и да било диалог от политическите ръководства, а ако той бил налице, можело да се намери и решение. Все пак Рашев изрази надежда да не се стига до „пушене” пред МВР. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4625 |11.12.2008 Обвинените за злоупотреби по САПАРД - на съд днес . 42| 4803 |10.12.2008 30 неправителствени организации настояха Г. Първанов да се откаже от лова . 12| 4974 |10.12.2008 Грънчарова: Спешно се нуждаем от присъди по значими дела . 20| 4764 |10.12.2008 Н. Василев: Човек трябва да е доволен и на числото 12

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads