Реклама / Ads
13| 5257 |03.01.2014 НОВИНИ

Сидеров и Бинев в битка за Европарламента

.
Освен новината, че листата на БСП ще води Сергей Станишев, политическата мълва носи, че водачът на "Атака" Волен Сидеров ще оглави списъка на националистите. Така той ще влезе в челен сблъсък със Слави Бинев, който е в Брюксел с гласовете на "Атака", но впоследствие пое по собствен път в политиката.
 

Бинев вероятно ще води листата на НФСБ на Валери Симеонов, с когото направиха съюза Патриотичен фронт. Процедурата по номинациите при нас ще приключи в последния момент, коментира за "Стандарт" Симеонов. И даде да се разбере, че още партии ще се присъединят към патриотичното обединение, като част от тях ще прекратят съществуването си извън НФСБ. Голямата битка в Брюксел е Партията на европейските социалисти да пребори Европейската народна партия и да получи мнозинство. Засега прогнозите са, че десните ще се разделят с 30-40 кресла, но пак може би ще запазят преднина.

Като лидер на ПЕС Станишев ще поведе соцлистата в България, сигурни са във всички партийни централи. Още повече, че така той ще пробва да пресече възможността за паралелна лява листа, оглавена от Ивайло Калфин. В момента вървели сондажи за общо явяване на лобито около експрезидента Георги Първанов и хората на Татяна Дончева, твърдят апаратчици на "Позитано" 20. Проблемът с Калфин е, че засега няма да е напред в червения списък. Ако Станишев е първи, след него щели да са Георги Пирински, Илияна Йотова, Кристиан Вигенин. А Калфин остава на спорната пета позиция.

В момента БСП има 4 от общо 18 български евродепутати. През май страната ни ще изпрати 17 души в Брюксел - едното кресло ни бе отнето заради влизането на Хърватска. Сега ГЕРБ има 5 евродепутати, ДПС - 3, НДСВ - 2, "Атака" - 2 и сините 2. Математикът Михаил Константинов допусна вчера, че двата големи блока - БСП с ДПС и десните с ГЕРБ, ще имат единият 7, а другият - 8 мандата. Битката ще е крайно оспорвана и засега надмощието ще е от един депутат. Управляващите от БСП и ДПС вече дадоха да се разбере, че евровотът ще е разковничето за бъдещето на правителството. И може да има предсрочни избори, ако двете партии нямат повече евродепутати от ГЕРБ. По предварителни прогнози партията на Бойко Борисов ще запази петте кресла в Брюксел, а ДПС трите си мандата. По един евродепутат се очаква от движението на Николай Бареков "България без цензура", "Атака", НФСБ и Реформаторите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 5490 |01.01.2014 Сидеров: Който ни снима в Куба, да си излезе с името . 11| 5306 |28.12.2013 "Атака“ съди Слави Бинев за заплаха за убийство . 40| 6071 |21.12.2013 Сидеров: Да се покаже авторът на снимките! . 15| 5784 |21.12.2013 Димитър Стоянов за Сидеров: В Европа се подава оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads