Реклама / Ads
27| 5276 |14.11.2013 НОВИНИ

Сидеров за бюджета: Няма да го одобрим, но има стъпки напред

.
Волен Сидеров
Има стъпки напред, но равнището на доходите е аборигенско ниско. Надявам се г-н Чобанов да не си прави собствени резиденции с държавни пари, с градинари, масажисти и други, както Симеон Дянков, посочи той.
 

Няма да одобрим този бюджет, тъй като той се движи в рамките на колониалното подчинение на България, а ние сме за съвсем друг тип икономика, заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров на влизане в сградата на НС.

Този бюджет в сравнение с предишния бюджет има стъпки, които са по-добри: леко отпушване на бизнеса, социални придобивки, които са стъпка напред в сравнение с предишното замразяване, но това е минимално и много недостатъчно. Доходите остават на същото аборигенско ниско равнище. За да се променят, трябва смелост да се излезе от тази колониална рамка, да се излезе от зависимостта на Международен валутен фонд, Световна банка, до които се допитваме за всяко едно нещо, добави той.

Аз съм против това да се спазват така стриктно маастрихтските критерии, които България спазва, но другите държави в Западна Европа не. Надявам се г-н Чобанов да не си прави собствени резиденции с държавни пари, с градинари, масажисти и други, както Симеон Дянков, каза още той. 

Не знам каква тактика са предприели ГЕРБ точно в днешния ден, не мога да пресметна, не знам колко хора ще бъдат в зала. Това никога не може да бъде сигурно с ГЕРБ. Онзи ден бяхме 23 души, гласувахме „против” кандидатурата на г-н Имамов и тя нямаше да мине, ако всички от ГЕРБ бяха там и гласували „против”. Не знам каква тактика са предприели точно в днешния ден, защото там нещата се решават ден за ден, каза още Сидеров.

Синдикатите не защитаваха цената на труда на трудовите хора, а от време на време се обаждат, за да чуят, че ги има. Те са тези, които трябваше да осигурят минимална работна заплата, която да отговаря на европейската, да започва от 1000 лева нагоре, за пенсии. Те трябваше да се преборят, а не партиите, поясни още Бисеров. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 9205 |14.11.2013 Касим Дал: Нямаме държава; човекът от сараите взима решенията . 56| 6719 |13.11.2013 Сидеров със сигнали от Бареков срещу Борисов . 22| 5010 |13.11.2013 Адемов за проектобюджета: Дава някакъв отговор на очакванията . 41| 7182 |13.11.2013 Т. Дончева: За БСП няма изход, те ще крушират челно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads