Реклама / Ads
47| 4930 |17.05.2013 НОВИНИ

В. Сидеров: Правителство или партия като цяло няма да подкрепям

.
Волен Сидеров
Българският народ е много мъдър, даде баланс и остави "Атака" като критик и гарант, че нещата ще вървят в правилната посока. Аз съм срещу договарянето; нека медиите да са там и всичко да е публично.
 

Прокуратурата преценява дали да придвижи един сигнал или не, трябва сериозен консилиум от юристи да се събере и да каже дали е длъжна или не, заяви по БТВ лидерът на Атака Волен Сидеров. Има страшно важни и наболели проблеми, а касирането на изборите е една шизофрения. ГЕРБ също даде изявление в деня за размисъл, как тогава ще искаш касиране, попита той. Призиви за гласуване в този ден нямаше, заключи той. Дори и да стигне до КС този сигнал, той едва ли ще реши да касира изборите. Поводът, който ГЕРБ сочи, не е състоятелен, ако КС намери други причини...

На въпрос няма ли шизофрения във варианта кабинет с ДПС и Атака, Сидеров попита къде има такъв.  Аз отговарям за Атака, посочи той. Крайно време е един министър, за когото има посочени данни от прокуратурата, знам, че е способен да го върши, да бъде съден и най-после да имаме осъден министър. Поне двама мои колеги са били омайвани от Искра Фидосова за подкрепа на кабинет на ГЕРБ. Сидеров отказа да съобщи имената им, не бил ги питал искат ли да бъдат осветлени.

Правителство като цяло и партия като цяло няма да подкрепям, ще подкрепям конкретно действия, зарече се Сидеров. Имам условие да се върши нещо наистина, да не се шикалкави и да не се протака, каза той. Но не отговори на въпроса дали ще подкрепи правителство, което няма да разпише 1000 лв заплата и 500 лв пенсия.

Няма да работим с ДПС, нека това да е ясно на нашите последователи. Изборът на българите е да сме заедно с ДПС в НС, каза Сидеров. Той цитира думите на В. Симеонов, който заяви, че "прости и тъпи хора са подкрепили Атака", това е недопустимо, никога не съм квалифицирал избирателите. Това заслужава обществено порицание, а вчера Б. Борисов благодари на същия човек. Това мислене е вредно за България, констатира Сидеров.

Българският народ е много мъдър, даде баланс и остави Атака като критик и гарант, че нещата ще вървят в правилната посока, отчете Сидеров. ДПС си има твърд електорат, винаги влиза в НС, независимо от това, което говори Атака. Нероден Петко не мога да коментирам, нека излезе Орешарско и каже какво ще прави, сега няма какво да коментирам, обясни Сидеров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5475 |17.05.2013 Омбудсманът: Изборите не трябва да се касират, нужно е правителство . 7| 4985 |15.05.2013 ЕК: Очакваме съставянето на правителство . 11| 4964 |15.05.2013 Марин Райков: Правителството е изпълнило ангажиментите си към изборите . 52| 6696 |15.05.2013 Планът “Орешарски”: първата година правителство с имунитет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads