Реклама / Ads
49| 5769 |18.07.2013 НОВИНИ

Сидеров се заема със сигнал за корупция срещу Плевнелиев

.
Лидерът на "Атака" и председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси Волен Сидеров Източник: Булфото
Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси с председател лидерът на "Атака" Волен Сидеров провежда първото си заседание.
 

Комисията е съставена от девет народни представители. В дневния ред на първото заседание са включени три точки - обсъждане и приемане на проект за вътрешни правила за работата на комисията, разглеждане на постъпили сигнали и трета точка - разни.

По думите на председателя на комисията Волен Сидеров са постъпили 21 сигнала. Можело да се започне работа по по-интересните от тях, а именно - срещу президента Росен Плевнелиев, главния архитект на София Петър Диков, лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, ръководството на ОДМВР Добрич, изпълнителния директор на БНТ Вяра Анкова, кмета на община Рила и лидера на партия НФСБ Валери Симеонов.

"Това означава, че ще пуснем до съответни държавни и общински органи искане за информация по съответните сигнали, както и до засегнатите лица, да дадат своите обяснения във връзка със сигналите и ако се наложи след това да бъдат повикани да дадат обяснения в Комисията", обясни Сидеров, цитиран от Фокус.

Лидерът на "Атака" каза, че около обсъждането на подробности около тези сигнали има информация, която не може да бъде представена публично, затова помоли представителите на медиите да напуснат залата, като обясни, че след това ще има възможност за изявления.

Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси преди това прие вътрешните правила за работа като част от тях предвиждат да се включи всяка първа сряда или четвъртък от месеца ресорните министри да се явяват на заседанията и да отговарят на конкретни въпроси, свързани с политиките и темите на комисията. Не стана ясно обаче кои точно са ресорните министри.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 76| 6822 |18.07.2013 Сидеров бесен на НТВ; била платена и поръчкова . 57| 4883 |17.07.2013 Сидеров зове Вигенин за мерки срещу посланическия "натиск" . 52| 5988 |12.07.2013 Волен Сидеров не се призна за хулиган в парламента . 52| 5630 |11.07.2013 Цацаров: Сидеров може да бъде арестуван, извърши ли хулиганска проява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads