Реклама / Ads
2| 5390 |29.10.2015 НОВИНИ

Сигнали: Урни като касички

.
Бюлетини като левчета...
Комичен гаф е допуснат в протокол от изборна секция във варненското село Казашко, сигнализира зрител на Нова телевизия. В графата в протокола, където се упоменават броя на преброените бюлетини, е записано „сто и осемдесет лева".
 
В село Казашко кандидатът за кмет беше само един - досегашният градоначалник Гергана Петкова.

Междувременно от другия край на България съобщиха, че главният секретар в Общинска администрация-Петрич Туфчо Сандъкчиев остава поне още седмица с мярка за неотклонение "домашен арест", предаде Дарик. Решението е на магистратите в Окръжен съд-Благоевград, пред които той обжалва определението на съда в южния град.

Туфчо Сандъкчиев бе арестуван на 22 октомври след разследване на петричката прокуратура за оказване на предизборен натиск спрямо служители в администрацията.Жалбата по започналото наказателно производство депозирал неотдавна местният депутат Димитър Танев.

Прокуратурата обяви веднага след задържането на Сандъкчиев, че са събрани доказателства за това, че в сградата на Общината, е е извикал в кабинета си служител от кметството и му е отправил заплаха, че ще го уволни, тъй като симпатизира на определен кандидат за кмет.

Чрез това заплашване Сандъкчиев е попречил на общинския служител да осъществи своите конституционни политически права, визирани в чл. 38 от Конституцията, а именно „Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения", мотивираха се от Районната прокуратура в южния град.

Туфчо Сандъкчиев е привлечен като обвиняем за престъпление по член 169 от Наказателния кодекс.

Часове след задържането Сандъкчиев получи сърдечна криза и бе настанен за лечение в болницата в Сандански. Съдът счете, че предвид здравословното състояние, кметският секретар трябва да остане с мярка "домашен арест".

Магистратите в Благоевград се произнесоха днес, че трябва да бъде изготвена тройна съдебно-медицинска експертиза.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 7213 |20.10.2015 Проф. Константинов: Излъжете дилърите на изборите,като вземете парите . 38| 6689 |18.10.2015 Колев: България се държи като начинаеща проститука . 9| 8051 |10.10.2015 Кючуков: Почивка за ИДИЛ, докато Турция бомбардира кюрдите, Русия – сирийската опозиция, а САЩ – Асад . 4| 4413 |09.10.2015 Иван Ибришимов положи клетва като народен представител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads