Реклама / Ads
7| 5870 |05.07.2020 НОВИНИ

Синдикален лидер разказа, че шефът на МВР и подчинените му чантаджии си играят на „доброто“ и „лошото“ ченге

.
Полицаи на работа
Зам.- прредседателят на най-големия полицейски синдикат Илия Кузманов разказа пред БТВ как шефът на МВР Младен Маринов и чантаджиите от дирекция „Правна“ във ведомството, си играят на „доброто“ и „лошото“ ченге.
 

По думите на Кузманов един от сериозните проблеми е свързан с извънредния труд. По правило, ако той надскочи 96 часа, трудът не се заплаща. На практика този лимит се достига до средата на годината, което означава, че след това полицаите работят безплатно.  Това ще бъде и повод за днешния протест на униформените, организиран точно на техния професионален празник-5 юли.

 

Илия Кузманов разказа, че са имали срещи с шефа на МВР Маринови  и той не само проявил разбиране, но и обещал да оправи нещата. В същото време, от дирекция „Правна“ не предприемали нищо вече толкова години. Това изказване, обаче противоречи на логиката, защото чиновниците от администрацията на МВР са подчинени изцяло на министъра и не правят нищо на своя глава без изричната санкция на министъра.

 

По повод празника на МВР, Младен Маринов разпространи обръщение, в което казва: "Благодаря Ви за усилията, постоянството и отговорността, с които денонощно работите на първа линия - да служите на хората, да осигурявате помощ в кризисни ситуации, да пазите спокойствието и вътрешния  ред в държавата, да защитавате границата ни, да доказвате страната ни като достоен партньор в европейското семейство!

 

Желая ви здраве, сили и увереност, а на Вашите близки – търпение и подкрепа. Посрещаме този 5 юли без традиционните чествания, в нетипична обстановка, в която ни постави пандемията. Но съм убеден, че всеки носи празника в сърцето си – с гордост от осъзнатия избор да бъде част от МВР".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 9235 |23.06.2020 Психиатър: Премиерът е лош лидер, казва едно, а прави друго. Правителството е перверзно . 24| 8709 |14.06.2020 Румен Овчаров: Божков няма илюзии, че ще стане лидер, но това е фронт срещу Борисов . 3| 4667 |06.06.2020 Старт на кампанията за избор на лидер на БСП на 27 август . 1| 4733 |04.06.2020 ПЕС: Изправени сме пред исторически избор – ЕС да поеме ролята на глобален лидер, иначе демокрацията е в опасност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads