Реклама / Ads
4| 4509 |12.04.2011 НОВИНИ

Сините и Атака подкрепиха ГЕРБ за датата на вота

.
От Синята коалиция нямат възражения изборите да се проведат на 23 октомври, така както предложиха от ГЕРБ, или на 30 октомври - следващата възможна дата. Това каза депутатът Екатерина Михайлова, която заедно с председателя на предизборния щаб Борис Марков бяха на среща с държавния глава днес.
 

Сините предлагат за член на ЦИК Елена Маркова. Според Екатерина Михайлова, обаче, не е справедливо коалицията да бъде представена само с един член в ЦИК. Пред държавния глава тя е обосновала искането си за втори представител. Михайлова подчерта, че коалицията е ощетена, защото има парламентарна група и избрани двама евродепутати, а НДСВ, което не влезе в парламента и е само с двама евродепутати, също има един представител в ЦИК.

"Атака" подкрепя ГЕРБ за датата 23 октомври за провеждането на първи тур на предстоящите президентски и местни избори. Новината съобщи Десислав Чуколов след срещата му с президента Георги Първанов.

Партията на Волен Сидеров предлага Мария Мусорлиева за заместник-председател на ЦИК и Владимир Христов за член. Пред държавния глава Десислав Чуколов е настоял да обяви окончателната дата за провеждането на изборите възможно най-рано.

На срещата си с Георги Първанов Чуколов е попитал президента какво ще бъде участието на АБВ в бъдещите избори. Първанов е отговорил, че изявления за участието на АБВ в изборите са правили различни членове на формацията. Чуколов призова БСП да се определят дали са от АБВ или от социалистическата партия. Той коментира още, че би имало конфликт на интереси, ако президентът насрочва дадени местни избори и в същото време участва в тях със своята формация. Депутатът от "Атака" смята, че ако президентът реши да се занимава с АБВ, трябва да прехвърли правомощията си по определяне на изборните правила на своя заместник Ангел Марин.

Пропомняме, че днес държавният глава провежда консултации за назначаване на Централна избирателна комисия. Той кани парламентарно представените партии и коалиции от партии, както и партиите и коалициите от партии, които имат членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени в българското Народно събрание. Сегашният държавен глава Първанов встъпи в длъжност през 2002 година в първия си мандат като президент, а през 2006 година бе преизбран. Очаквайте подробности.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 9456 |08.04.2011 "Атака" сложи на масата нерешените проблеми с Турция . 9| 5265 |06.04.2011 Парламентът поряза законопроекти на сините за ДС . 23| 5951 |31.03.2011 Сините избират от 6-ма за кметски кандидат в София . 22| 6121 |30.03.2011 Сините отново скочиха на Найденов; лансирал определени проекти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads