Реклама / Ads
3| 4663 |06.10.2009 НОВИНИ

Сините търсят алтернатива на Фандъкова

.
Мартин Димитров Източник: Вяра Йовева
Не е изключено СДС да има свой кандидат за кмет на София, обяви лидерът на партията Мартин Димитров с уговорката, че последното решение е в ръцете на столичната организация на партията.
 

Frognews.bg припомня, че в събота от ДСБ-София обявиха, че ще подкрепят кандидатурата на ГЕРБ за поста и тази седмица ще се подпише споразумение за това, в което ще участва и СДС.

След края на днешното заседание на Националния съвет на партията, синият лидер Мартин Димитров заяви че от софийската организация на СДС все още нямат окончателно решение за общи действия на предстоящите местни избори с ГЕРБ. Решението предстои да бъде взето в рамките на следващата седмица, каза още Димитров. В момента се водят преговори с ГЕРБ и ДСБ, но те още не са завършили. Съществува и вариант на споразумение, по което има спорни текстове и едва след като те бъдат изчистени може да се премина към подписването му допълва думите си Димитров, който не изключва варианта за собствен кандидат-кмет в София.

От организацията на СДС в столичния район „Лозенец" се обсъжда кандидатурата на Ева Борисова за кмет на София, се казва в публикация на Дарик нюз.

Очаква се областният съвет на сините да се събере следващата седмица, за да вземе своето последно становище.
Според членове на Националния съвет лидерът на партията Мартин Димитров е в основата на опита да се внуши, че се търси алтернативна кандидатура на тази на Йорданка Фандъкова. Поради факта, че е в конфликт със столичната организация, Димитров не бил склонен нейн човек да заеме заместник-кметско място, за каквото сините в столицата се били разбрали с ГЕРБ да е от техните среди.

По неофициална информация СДС и ДСБ договарят срещу подкрепата за кандидата на ГЕРБ две заместник-кметски места - по едно за всяка от двете партии. Засега от столичната организация смятат, че е по-вероятно да подкрепят Йорданка Фандъкова.

Спряганата за алтернативен кандидат Ева Борисова е председател на асоциация „Родители" и съветник в партията по въпросите на семейството и децата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6681 |25.09.2009 Т. Дончева: Станишев е безпомощно момче, аз съм алтернативата! . 15| 4652 |17.09.2009 Йорданка Фандъкова е фаворитът на ГЕРБ за кмет на София . 3| 4556 |17.09.2009 Сините биха подкрепили ГЕРБ в София, ако ... . 3| 5608 |26.08.2009 7% данък върху лекарства и учебници искат сините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads